Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Július 23, Szombat

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Neptun Brigád-Manna Produkció (Budapest): A magyar Belmondó - mono-előadás

23. Szombat 23:59     Régi Zsinagóga

61'

előadja: Baksa Imre
szöveg: Baksa Imre, Rába Roland
látvány: Borovi Dániel
asszisztens: Nagy Dóra
produkciós vezető: Gáspár Anna
rendező: Rába Roland

„Valahogy úgy vagyunk, hogy ha az embertársunkat rosszabb állapotban látjuk, mint saját magunkat, egyből visszatér az életkedvünk.”

„Az istenek mindig azt veszik el az embertől, amit legjobban akar.”

Szokatlan, rendhagyó vallomás magamról, ahogy a terápián tanultam.
Köszönöm az orvosaimnak, a KINO mozinak, testvéremnek, Imrének, Daninak, Rolinak, Dórinak, Zolinak és azoknak, akik meghallgatnak.

A szexfüggő Misi balesetet szenvedett Furcsa és titokzatos alak, aki nem kedveli az ikertestvérét, Imit. Imi színházban dolgozik - ugyancsak nem szereti testvérét. A konfliktus a két ikertestvér között feloldhatatlan. A történet tragikomikus eseményekbe torkollik.
A magyar Belmondó története szokatlan, nyers, rendhagyó vallomás.


„Miért akarhat valaki a magyar Belmondo lenni? Az előadás hőse, Baksa Misi nem ragozza túl: ő a magyar Belmondo akart lenni. Hát igen, ha valaki színész szeretne lenni, a belmondóságban minden benne van, amiről egy színész élete szól. Szólna. Szólnia kellene. Szólnia szeretne. Kérdés: vajon nem oximoron-e ez a „magyar Belmondo”? Lehet-e nekünk, magyaroknak Belmondónk?
A kérdés marad függőben, mígnem észrevesszük, hogy az előadás címe hosszú ó-val A magyar Belmondó. Bel-mondó. A produkcióban pedig Baksa Imre saját magát mondja. Vagy éppen az ikertestvérét, aki néhol zavarba ejtően hasonlít Baksa Imrére.” (Ugrai István, 7ora7.hu)


A Neptun Brigád 2005-ben alakult nyitott színházi társulat. A szereplőgárda előadásról-előadásra változik: vannak, akik már kétszer-háromszor mutatták meg magukat, vannak, akik csak egyszer, mégis a Brigád tagjai. Állandó játszóhelyük nincs. A mindig új közeg és tér inspiráló. A kezdeményező és az előadások rendezője a biztos pont: Baksa Imre, akinek rendezései mindig a kortárs irodalmat mutatják, a színházcsinálás örömét rejtik magukban, és az elmúlt években hosszú távon bizonyították, hogy a közönség számára is szórakoztatóak és elgondolkodtatóak.
A Neptun Brigád ezzel a monodráma előadásával egy újabb színt mutat be a repertoárján, most először vendégrendezővel, Rába Roland személyében. A monodráma műfaja sok irányt mutatott az utóbbi években; stand-up comedy-től az egyszemélyes báb-drámán át. De valahogy kimaradt a nézők megszólítása, bevonása – erre tesz kísérletet „A magyar Belmondó“.

A Manna Egyesület színházi ernyőszervezetként, alternatív produkciós irodaként segíti a minőségi színházi produkciók létrejöttét.

www.mannaegyesulet.hu

Támogatók: EJI, KINO

Tizennyolc éven felülieknek ajánlott!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció