Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Szeptember 23, Péntek

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kaposvári Egyetem Művészeti Kar V. évfolyam: Füst a szemben - Cseh Tamás dalaink – hálával, emlékül

23. Péntek 20:00     Régi Zsinagóga

90'

Lehetne legenda, de nem az, hanem a kortársunk, pedig számunkra történelem „az ötvenes évek szűrt levegője" éppen úgy, mint a „sapkában járó nyolcvanas éveké". De szavai a mi szavaink, rubinpiros és fehér babák; Ács Mari, Vetró Irén és Bíró Imre az ismerősünk, a ravaszdi Shakespeare Williamről és Arthur Rimbaud-ról nem is beszélve. Antoine és Desirée, hát persze, János és Tamás, pláne. Pálinkát mérnek-e már, mi történt, lányok…
Csak tíz év múlva ne ez a dal legyen. Előre, sohase hátra.

A Kaposvári Egyetem ötödéves végzős színművész hallgatói vagyunk. Osztályfőnökünk Mohácsi János, tanszékünk vezetője Dr. Csáki Judit.
Koncertünk a nemrég elhunyt Cseh Tamás dalaira épülő produkció, amit az osztály 12 tagja ad elő, saját megközelítésben, saját hangszereléssel, többféle stílust váltogatva, szédületes elánnal, elsöprő energiával színpadivá varázsolva. A koncert érdekessége, hogy a résztvevők fejenként két dalt adnak elő, s közben minden hangszer gazdát cserél legalább egyszer a koncert folyamán, így állandóan változik az aktuális számot előadó zenekar összetétele, ezzel is egy különös kellemes friss ízt, lendületet adva az ötvenes évek „szűrt levegőjét” megfogalmazó, de örök érvényű Bereményi Géza - Cseh Tamás – Másik János által írt és zenébe foglalt soroknak.
A koncert Rozs Tamás zeneszerző (Szélkiáltók, Arco trio,) által koordinált, zenés mesterség vizsgának indult, mégis és immár két éve járjuk az országot, s most már a világot, hiszen 2011 nyarán az Egyesült Államokba (New York, Washington) is eljutottunk, Cseh Tamás kortársainak s egykori szerzőtársainak biztatását, támogatását élvezve.

A műsorban elhangzó dalok:

Désiré apja
Dodó néni
Váróterem
Dal a ravaszdi W. Shakespeareről
Horvátország
A jobbik részem
Csönded vagyok
Születtem Magyarországon
I love you so
Bárány az üres lakásban
Amikor Désiré a munkásszálláson lakott

(Szünet)

Budapest
Ideálom
Esetleg Edit
Eszembe jutottál
Jelen idő tangó
Lee van Cliff
Keresztben jégeső
A legjobb viccek
Ten years after

zenekar, előadók: Béli Ádám, Boros Anna, Decsi Edit, Formán Bálint, Kárpáti Pál, Keresztény Tamás, Kiskamini-Szalay Lilla, Lábodi Ádám, Lovas Rozi, Porogi Ádám, Váncsa Gábor, Vitányi Juhász István és Horváth Szabolcs (III. évf.)
korrepetitor: Ujláb Gábor
zenei vezető-mesterségtanár, rendező: Rozs Tamás


Interjú az alkotókkal itt.

www.mohacsiosztaly.blogspot.com
www.facebook.com/mohacsiosztaly
ww.mk.ke.hu

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció