Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Szeptember 22, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Horváth Mihály Gimnázium (Szentes): Jövő utca 101. és Kísértés

22. Csütörtök 18:00     Pinceszínház

60'

HMG 10.D.: Jövő utca 101.
25’

14-15 éves diákjainkkal rengeteg beszélgetés és közös gondolkodás után a jövőről, a jövőjükről, a jövőnkről alkotott elképzeléseinket próbáltuk formába önteni. A fiatalok saját ötletei mellett az előadásban megjelennek a futuristák, Orwell vagy Huxley víziói is.

Az előadás első felében mozaikszerűen villannak fel azok a „jövőképek” – nem kevés iróniával –, melyeket a fiatalok saját élményeikből építkezve hoztak létre a közös munka során. A darab második részében XX. századi szerzők gondolatait gyúrtuk tovább, s alakítottuk úgy, hogy megjelenjen bennük az a bizonytalanság, helykeresés és aggódás, mely a XXI. század első évtizedeiben magukat kereső fiatalok számára is aktuális kórként/problémaként fogalmazódott meg.

szereplők: a szentesi Horváth Mihály Gimnázium 10. d osztályának tanulói
rendező: Szurmik Zoltán, Pádár Zsolt

HMG 12.D.: Kísértés
24’

Érezted már azt valaha, hogy a metrón bele akarsz nyúlni valakinek az orrába? Éreztél már ellenállhatatlan vágyat arra, hogy anakondapitonboát pörgess? Szeretsz Magyarországon élni? Vagy külföldre vágysz? Szeretnéd, ha nem szeretnének? Vagy ha legalább egy valaki szeretne? Akkor:
„Helló kísértés, régóta várlak.
Helló kísértés, még megkívánlak,
Helló kísértés, jó, hogy itt vagy,
Helló kísértés, mutass valami újat!”

Az előadás Kapolcson készült egy nyári táborban, öt nap alatt. Az alkotók a szentesi Horváth Mihály Gimnázium dráma tagozatának harmadikos (azóta negyedikes) tanulói. Egyetlen szóval indultunk el, és kezdetben felhasználtunk mindent, ami eszünkbe jutott a kísértésről. A szelektálás, válogatás és a jelenetek összeillesztése után egy 24 perces utcaszínházi előadás született meg, amit most kőszínházi körülményekre alkalmazunk.

szereplők: Molnár Odett, Rácz Sarolt, Béres Barna, Bana Sára, Jehoda Sixtin, Zámbó Nikolett, Gyetyinás Renáta, Vaszkó András Imre, Herczeg Dániel, Nagy Tamás, Nyíri Zsófi, Németh Evelin, Roenhelt Zsuzsanna, Kálmán Adél, Vadászi Linda, Hegyi Boglárka, Fekete Fanni, Papp Katalin, Karácsony Vivien
rendező: Tóth János Gergely, Szebeni Zoltán

www.hmg.hu


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció