Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Szeptember 22, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Bárka Színház: Háy János: Nehéz

22. Csütörtök 19:30     Régi Zsinagóga

135'

A Nehéz főhőse Háy János mindenkori főhőse: a vidékről tizenévesen Budapestre kerülő fiatalember, aki szülei egyetértésével, sőt támogatásával megszakítja a végtelennek tűnő családi láncot, kiszakad az otthoni fészekből, „különb” lesz, mint ősei, megváltja a nemzetséget stb. Aztán az illúziók kicsorbulnak, ahogy kell. Régi otthonát elveszíti, újat a nagyvárosban nem lel, noha minden próbálkozása arról szól, hogy megteremtse „saját életét”. S ez a saját élet a törvény és véletlen által meghatározottan kétségbeejtően kiszámítható…
Háy sajátos nyelve, humorát még őrző, egyre szikárabb és szigorúbb fogalmazása a komédia színeit felcsillantó sötét magyar tragédiát ígér.

„A Mucsi Zoltán megformálta lepattant ex-tanár életképei nyomán felmerülő részkérdések, és félve megadható válaszok sora jelzi, hogy a színész alakformálása hiteles. Egy jól rendezett darab erőteljes karakterének képében nyújtva azt, amit színész és ember egy ilyen szerepben nyújthat. Olyan alakítást nyújtva, mely a nem is túl kényelmes székekbe is odaszegezi az embert. S olyan élményesőt megvalósítva, melyben sokan magukra, ismerőseikre ismerhetnek. Ennek is köszönhető, hogy a darab nagyon ott van, és üt. Nem is kicsit.”
(Simay Endre István – euroastra.hu)

Mucsi Zoltán a legjobb férfi főszereplő díját kapta ezért az alakításáért az idei POSZT-on, és az előadás három kategóriában – legjobb új magyar dráma, legjobb férfi főszereplő és legjobb női mellékszereplő – jelölést kapott a Színikritikusok Díjára is.

További írások az előadásról:
Revizor
Népszabadság
7óra7
Magyar Narancs
Színház

Férfi: Mucsi Zoltán
Anya: Lázár Kati m.v.
Tanár: Gados Béla
Tanszékvezető: Ilyés Róbert
Feleség: Varga Anikó
Karesz: Pásztor Tibor
Xxx: Sárkány Sanyika

díszlettervező: Sárkány Sándor
jelmeztervező: Kárpáti Enikő
zeneszerző: Dresch Mihály
asszisztens: Gábos Kati
a rendező munkatársa: Kiss Mónika
rendező: Bérczes Lászlówww.barka.hu

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció