Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Szeptember 25, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház (Románia): Gianina Cărbunariu: mady-baby

25. Vasárnap 18:00     Régi Zsinagóga

80'

A júliusi THEALTER Fesztivál egyik legsikeresebb előadása közkívánatra újra Szegeden!

A monodráma három román fiatalról és az önfeláldozásról szól. Egy nehéz körülmények között élő bukaresti lányt Voicu, az Írországban élő barátja rávesz, hogy költözzön ki hozzá. A repülőtéren Mady találkozik Bogdánnal, együtt utaznak, és a továbbiakban hármójuk sorsa egybefonódik. A fiúk önmegvalósításról szóló harcában a lány eszközzé, majd áldozattá válik. Mindketten Mady prostitúciójából húznak hasznot.

Borbély B. Emília alakításával 2010-ben elnyerte a Legjobb színésznőnek járó díjat a XXV. Piatra Neamţ-i Színházfesztiválon, a zsűri különdíját a VIII. Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon Pécsett, 2011-ben pedig a „Gala Star” Fesztivál fődíját Bákón.

„mady-baby – így, kisbetűsen – a szegedi régi zsinagóga előtt csapódott hozzánk. megkérdezte, hogy szeretnénk-e, hogy velünk jöjjön, de hogy tényleg, na, hogy mondjuk ki, hogy ha szeretnénk, és mi szerettük volna.”
(Török Ákos, 7ora7.hu)

„Mady-vel megtörtént az, ami a prostituáltaknál főbenjáró bűnnek számít: terhes lett. Ezt egyik férfi sem vállalta fel, értéktelenné vált számukra, kegyetlenül megverték, s hagyták elvérezni. Itt nyílik ki az előadás egy teljesen más dimenzióra: hiszen ez a lány a halálon túlról mesél nekünk. Kicsi angyalszárnyakat húz elő táskájából, énekel nekünk, aztán a tetőablakon elrepül, de búcsúzóul még integet.”
(Horváth Szabina, Irodalmi Jelen)

„Borbély B. Emília három szerepet játszva, fokozatosan tárja elénk egy román lány szinte törvényszerű útját a beígért színpadi ragyogás helyett a prostitúcióig. Nincs választás, nincs szabadulás. Sehol sincs itthon és sehol sincs otthon. A néző útközben megszereti, ajándékot venne neki, hazavinné, bármit megtenne, csak megmenthesse kilátástalan helyzetéből.”
(Petró János, szegedma.hu)

játssza: Borbély B. Emília
fordította: Csűrös Réka
rendező: B. Fülöp Erzsébet

Korlátozott nézőszám! Jegyelőjegyzés szükséges a maszk@maszk.hu címen!

www.tm-t.ro

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció