Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2011 / Szeptember 25, Vasárnap

 

Előadás

Webnapló
az u21 plusnak vége - blogzár csoportkép, félgudbáj a kaposvári sziszi a kulturális nem támogatás kapcsán závada dupla bréking nyúz mady-baby, kicsi lány - buszon sírni ajánló: mady-baby füst és könny a szembe - kaposvári cseh tamás esti mese helyett: csuja imre háy jános: nehéz tb - de nem az, amire gondoltok hi! jól van, drámaisok! háy jános meg én - ha már egyáltalán lehet ilyet gondolni mit nézünk ma? drámaisok szentesről medvecirkusz, világszám töredékek - józsef attila, én is szeretlek téged balogféle megnyitó fesztiválfíling van eladó blogger szubjektív ön kéntes? thealter u21 plus - blognyitó song

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kaposvári Egyetem Művészeti Kar III. évfolyam: Sziszüphosz - nyílt próba egy felvonásban

25. Vasárnap 20:00     Régi Zsinagóga

75'

Van úgy, hogy éjjel-nappal színház. Fönt és lent is. Akkor is, ha „nincs értelme". Akkor is, ha „nem lehet”. Akkor is, ha „minek".
Hátha.
Egy fiktív (?) jövőben - egy sorstalan országban - egy fiatal társulat próbál... életben maradni. Követ görgetnek egy olyan világban, ahol kő kövön nem marad. Szorgos Sziszüphoszokként küzdenek, dacolva a hiábavalósággal.… mert ebben a fiktív jövőben - melynek természetesen semmi köze sincs jelenünk valóságához - miért is lenne szükség színházra? Vagy kő színház? De kő?

A Kaposvári Egyetem harmadéves hallgatói akkor is írnak, rendeznek, játszanak, amikor nem tanulnak. Minden idejükben és mindenhol. Órán, próbán, szabadban (időre és térre egyaránt vonatkoztatva), éjjel, hajnalban, amikor és ahol teret és lehetőséget kapnak. Az Ördögkatlan Fesztiválon, a Tűzraktérben, és most Szegeden. 2016-ban (és legalább három síkon) játszódó történetük akaratról (méghozzá szabadról), erőről, értelmetlenségről, színházcsinálásról (ez mind egy?) szól.

"Ha csak Camus Sziszifusz-ából csináltak volna színdarabot leleményes dramaturgiával, fürge nyelvvel, ötletes szituációkkal,  akkor is a legnagyobb dicséretet érdemelné ez a teljesen önállóan, minden /tanári/ segítség nélkül megalkotott produkció. Az osztály két színinövendéke, Fábián Péter és Benkó Bence azonban a mitológiai példázatot az azt színre vivő, alternatív független csapat, a „Kőfejtő” üldöztetésével, betiltásával kapcsolta össze, rémítő lenyomatát adva színházi életünk rettenetes jövőjének. (…) De honnan tudhatják ezek az ifjú emberek, ennyire csalhatatlan intuícióval,  hogy hogyan is állunk? A kaposvári színház társadalmi érzékenysége izzik tovább bennük? Honnan ez a tudatosság, honnan ez a pontos ítéletalkotás? - Mindig is érdemes lesz színházba menni, vagy inkább osonni, a kőfejtőbe, a kazamatákba is: „Hátha.”"
(Fehér Elephánt)

További képek az Ördögkatlan Fesztivál galériájában.

alkotók-előadók: Bende Kinga, Benkó Bence, Dobó Enikő, Fábián Péter, Horváth Szabolcs, Jerger Balázs, Kátai Kinga, Kiss Emma, Kopek Janka, Máté Anett, Rózsa Krisztián, Szakács Hajnalka

www.k2szinhaz.blog.hu
www.mk.ke.hu

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció