Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

itta vége a végső válasz szomorú gudbáj bűnjelek voksoltunk a tünet együttessel legyetek bátrak! szabó réka: ez mind én leszek egykor még mindig a többiek szabó réka egy angyal önnek ciánvoks ujjgyakorlat fotós és költő növendékeknek kosztoláyni dezső színház - antigoné mégeccer haiku kdsz/antigoné/zsarnokság kosztolányi dezső színház - ó jaj én kérek elnézést nemkétszék, nemasztal antigoné vs iszméné antigoné/fáni a padon saniybá szong a kurvák pénzén (úrinő) toldi másodszor burok és buborék mennyekbe vágtatás helyett ringat mit is kellene írni? megnyitott fesztivál, barátom! igen igen nem nem de

Videók

 

 

mit is kellene írni?

2014.05.23.

00:28


mit is kellene írni?

hogy szép a május, ragyog a nap, fesztivál van és örüljünk?

igen, valami ilyet.

vagy nem is.

inkább a programfüzet borítójáról írok.

borbély b. emília lába 2011-ben lett világszám. rendhagyó előadás volt: a nézők egy buszra szálltak, és tettek képzeletbeli és valóságos utazást mady baby-vel.


azon az előadáson derült ki egyértelműen, hogy a fiataloknak, akiknek mindig is helyet adott a thealter, kell egy külön fesztivál.

az utánpótlást nem lehet semmibe venni.

az U21 plusz kisfesztivál, de csak a napokat tekintve kicsi, illetve rövid.

a minőséget tekintve felér a nyári, júliusi nagyhoz.

sokan, sokszor kérdezték már az elmúlt évek alatt, mit nézzenek meg.

hát mindent.

az idei választékban akad könnyed és kevéssé könnyed darab.

megnyitó ma este hétkor, kedvencemmel, weöres sándorral. sosem értem meg, hogy tudott valaki, aki kimondottan nem szereti a gyerekeket, olyan sok jó gyerek verset (is) írni. a mennyeikbe vágtató prolibusz már önmagában is ígéretes cím, remélhetőleg a kedvenc w.s. verseimet válogatták benne össze, de ha nem, akkor sem fogok sírni. pódiumest, aperitif címmel. tutira nem kell bedobni ahhoz egy rövidet, hogy élvezzük.

pénteken a nylon group jön, őket nem ismerem, főleg, mert újonnan alakultak. a burok című darab nem vészesen interaktív celofán-happeningget ígér, hát már ezért is kíváncsi vagyok erre.

szombaton este visszajön a toldi, a helyszín a kisszníház - őket a tavalyi thealteren láttam, leesett az állam. fizikai színház, megnézni kötelező. szívem minden szeretetét küldöm innen is a szereplőknek.


vasárnap a thealter örökös tagjai, a szentesi horváth mihály gimnázium diákjai jönnek, ahogy máskor, most is a végzős irodalmi-drámai tagozatosok lépnekfel. dráma, g. b. shaw warrenné mestersége alapján, ezüst miősítéssel jöttek haza az országos diákszínjátszó találkozóról.

ugyan ezen a napon a szegedi színitanodások is bemutatkoznak, görög drámát hoznak, aza ntigonét dolgozták fel. 

hétfőn mindannyian urbanistákká válhatunk, örök szerelmem, a szabadkai kosztolányi dezső színház szintén antigonézik, a tőlük megszokott témát - erkölcs, törvény, demokrácia, zsarnokság, jogállam, diktatóra - dolgozzák fel a tőlük megszokott nem megszokott formában.

kedden zár a kisfeszt, a tünet együttes jö megint, 2006 óta nagy szerelmeim. akkor a prizniccel ejtettek rabul.

 

aki szeretné látni az első nap fotóit, kattintson ide, közben világbékét kötelező azért kívánni. nyemcsok éva eső bloggerszív

a lap tetejére
 

2022 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció