Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014-1 / Május 26, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
itta vége a végső válasz szomorú gudbáj bűnjelek voksoltunk a tünet együttessel legyetek bátrak! szabó réka: ez mind én leszek egykor még mindig a többiek szabó réka egy angyal önnek ciánvoks ujjgyakorlat fotós és költő növendékeknek kosztoláyni dezső színház - antigoné mégeccer haiku kdsz/antigoné/zsarnokság kosztolányi dezső színház - ó jaj én kérek elnézést nemkétszék, nemasztal antigoné vs iszméné antigoné/fáni a padon saniybá szong a kurvák pénzén (úrinő) toldi másodszor burok és buborék mennyekbe vágtatás helyett ringat mit is kellene írni? megnyitott fesztivál, barátom! igen igen nem nem de

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kosztolányi Dezső Színház (Szerbia): Antigoné/Iszméné - a morális relativizmus tragédiája

26. Hétfő 19:30     Régi Zsinagóga

90'

szereplők: Béres Márta, Mezei Kinga, Mikes Imre Elek, Mészáros Gábor, Pletl Zoltán
díszlettervező: Vuk Dautović
zene: Aleksandar Petrović
dramaturg: Milena Bogavac
rendező: Jelena Bogavac

A Szophoklész által feltett alapkérdés a földi és a mennyei törvények összetűzése, egy közösség etikai és politikai, világi és szellemi együttese. Antigoné megtestesíti az emberi lét eme erkölcsi-politikai paradoxonját. Mégis, ami tragikus hősnővé teszi, az nem más, mint a hite (vagy éppen ellenkezőleg), amely szerint a földi törvényszerűségek feltételezik a mennyeit.

Létezik-e ma ez a lehetőség?
A posztmodern korban, Einstein relativitáselmélete után (ami hatással volt a társadalom etikai egységére is), az erkölcsi relativizmus korában, feltevődik a kérdés, van-e esély egy új Antigoné megjelenésére? Van-e tere a drámai hősnőknek? Léteznek-e isteni törvények, ha Isten nem létezik? Van-e bárki, aki a „mennyei” erkölcs feltételezése során képes lenne felismerni a hősi tettet?

www.kosztolanyi.org

Jegyár: 1000 Ft, diákigazolvánnyal 800 Ft

Az előadást támogatta:

Nemzeti Együttműködési Alap

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

 
Az oldal tetejére
 

2022 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció