Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2014-1 / Május 24, Szombat

 

Előadás

Webnapló
itta vége a végső válasz szomorú gudbáj bűnjelek voksoltunk a tünet együttessel legyetek bátrak! szabó réka: ez mind én leszek egykor még mindig a többiek szabó réka egy angyal önnek ciánvoks ujjgyakorlat fotós és költő növendékeknek kosztoláyni dezső színház - antigoné mégeccer haiku kdsz/antigoné/zsarnokság kosztolányi dezső színház - ó jaj én kérek elnézést nemkétszék, nemasztal antigoné vs iszméné antigoné/fáni a padon saniybá szong a kurvák pénzén (úrinő) toldi másodszor burok és buborék mennyekbe vágtatás helyett ringat mit is kellene írni? megnyitott fesztivál, barátom! igen igen nem nem de

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Színház- és Filmművészeti Egyetem V. évfolyam (Budapest): Arany János: Toldi

24. Szombat 19:00     Kisszínház

90'

játsszák: Gyöngy Zsuzsa, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Nagy Norbert, Pallag Márton, Varga Krisztina, Zsíros Linda
zene: Dresch Mihály
rendező: Horváth Csaba
osztályvezető tanár: Lukáts Andor, Horváth Csaba

A végzős fizikai színházi rendező-koreográfus osztály 2012 októberében készítette el a produkciót, amelyet azóta is teltházzal játszanak. Az előadásban a teljes Arany-mű elhangzik, miközben a mozgás, a zene és a tánc is a szöveg szerves részévé válik. Az előadás nagy sikert aratott a 2013-as THEALTER Fesztiválon is – hiszen minden korosztálynak kivételes élményt nyújt.

„Mi történik, ha találkozik Arany János és a kortárs színház? Tud-e működni egy előadás, ami, miközben a modern színház eszköztárával (ének, zene, tánc, mozgás kombinálásával) operál, klasszikus szövegeink legklasszikusabbikának eredeti, húzatlan, átalakítatlan változatára épít? Bizony, hogy tud, kedves olvasók… de még hogy! (...) Az előadás sodróan lendületes, izgalmas, végig leköti a nézők figyelmét. Emellett megmutatja, hogy Arany János 1846-os művének története és szövege egy kicsit sem poros. Eleven, érvényes és mai, úgy, ahogy van. Csak a módot kell megtalálni, ami által a mai ember is átélheti, mennyire izgalmas, összetett és szórakoztató a Toldi. Ezt nagyon megtalálta ez az interpretáció (…), és ez az, ami miatt iskolai osztályoknak különösen ajánlom. Nézzék meg – amíg van rá lehetőség!”
(Éles Gergely: Öreg szöveg nem vén szöveg, 7 óra 7)

www.szfe.hu
Jegyár: 1500 Ft, diákigazolvánnyal 800 Ft - a jegyek elővételben már elkeltek!

Az előadást támogatta:

Nemzeti Együttműködési Alap

Emberi Erőforrás Támogatáskezelő

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2022 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció