Search
 
  Program | About Thealter | Archive | Press | Links  
 

THEALTER / Festivalblog

 

News

vége van thank you! cry baby bloggerdíjak csakazértis tisztelt hazudozó - jutalomjáték weöres sándor ismeretlen versei yo múlt idő talpaink állampolgári ismeretek egy biciklizés margójára lulu, feminista-e vagy? trojka: cleansed máágness zenében úszni bloggerbio III: akár akárki nyaff nyaff nyaff öltönyösök a sócsíkon belül fuharosok beksztédzs vagy mi túlvagyunk aranymetszés, atlantiszbár fesztblogger bio II. fesztblogger bio I. 12 nő hűtőmágnes, kitűző van eladó előadáselőtt az új mantra: eszme álfesztiválbarátok kíméljenek! u21 nyitó merénylet a felejtés kegyelme

Videók

 

 

egy biciklizés margójára

2015.05.26.

16:51a legjobbak azok az előadások, amik után úgy érek haza, hogy észre sem veszem.

tegnap a hűvös nyári estében nem emlékszem, hogy értem haza. a lábam tekert, robotüzemmódban, de az eszem egészen máshol járt. a gondolataim ott maradtak azon a színpadon, és egyre másra jutottak eszembe a meleg barátaim, és azok a melegek és leszbikusok, akiket ismerek és szeretek és tisztelek.

és az is eszembe jutott, hogy néhány hónapja a rádióban hallottam: készült egy felmérés, melyből kiderült, hogy a megkérdezett nők 90 százaléka azt mondta: ha tudná, hogy a gyermeke meleg lesz, inkább az abortuszt választaná.

tegyük fel, hogy valóban készült magyarországon ilyen felmérés. ne foglalkozzunk azzal, hogy ki volt a megbízó, hogy reprezentatív volt vagy nem, hogy a kérdések, amelyeket a nőknek feltettek, manipulatívak voltak-e.

akkor napokig ez járt a fejemben. próbáltam megfejteni a válaszadók indokait.

egy anya - minden anya - azt szeretné, hogy a gyermeke boldog legyen. hogy legyen jó párkapcsolata, szeresse azt, amit hivatásául választ, hogy egészséges legyen. ha valaki úgy döntene, hogy nem tartaná meg a bizonyítottan majdan meleggé cseperedő magzatot, arra csak egy indok lehet: mert nem akarja, hogy ebben a világban kelljen élnie titkolózva, megszégyenítve, kiközösítve, sokszor zaklatva, vegzálva. hogy megóvja őt mindattól, ami melegként, leszbikusként rá várna.

de történetesen én ezt a magyarázatot sem tartom elfogadhatónak. nincs meleg gyerekem, de anya vagyok. madöroftú. és értük bármire képes lennék.to the top
 

2024 THEALTER

Imprint    Sitemap    Privacy policy   Sign in   Registration