Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Videók

 

 

andaxinház - nincs mitől félni

2010.07.23.

02:38

 

nincs mitől félni
de van.
ezt már az elején elmondhatom.
de van.
mert itt valami nincs rendben.

de  nem itt kezdem, hanem baloggal.
aki az előadás előtt furcsa matematikai
logikáról tett tanúbizonyságot:
jó estét, teltház, ami most következik,
az az andaxinház huszadik születésnapja.
a huszadik thealtert rendező  maszk egyesület
19 éves, a derevo 22. az andaxinház is 19 éves.
de elveszünk a derevotól egyet-egyet,
oda adjuk, és így
az andaxinház 20 éves,
a maszk egyesület 20 éves,
és a derevo 20 éves.

hát így kezdődött.
és elkezdődött.

"azt gondoltam, jobb
jobb mint tegnap"
"ollóval apró csíkokra vágtam a pillangó szárnyát, azátn a változatosság kedvéért egyszerre a kettőt, aztán a testet szabadon engedtem"

"egy igazi fejlövés nekem már nem árthat"
a lámpán égő por szaga. de ők ott négyen
csak állnak, és mondják, és mondják, és
éneklik és dúdolják, és a közönség meg sem
rezzen,

az andaxinház
minden alkalommal
a magyar szavak ünnepe,

yay, azok a szépen ejtett szavak, szavak láncolatából születik a szöveg, a szavak végtelen variációja mián nem születik soha két azonos szöveg. persze ehhez kell az agy, és a kultúra és a kor, de hát hogy lehet az, ha ötven szót rakunk egy borítékba, és azt szétosztjuk tíz embernek, akkor mind a tíz más sorrendben rendezi el azt az ötvenet?

"vigasz ez ínséges órán, amikor semmi nincs" - ez az andaxinház.


szemendrey istván videója:
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció