Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Videók

 

 

holnaptól már úgy lesz

2010.07.24.

01:22

jelenetek a 21. századból

 

 

feljegyzés
kelt budapesten

tisztelt miniszter úr,

az utóbbi hetekben minden eddiginél nagyobb számban jelentkeznek munkanélküli kirendeltséginken magukat állástalannak valló színészek, hangtechnikusok, fénymesterek, koreográfusok, rendezők és táncosok. nem tudjuk elhelyezni őket.

kérem állásfoglalását jelen, kiemelten sürgető ügyben.

aláírás


faximile

tisztelt igazgatónő,

néhány perccel ezelőtt küldött faximiléét megkaptam, összehívok egy megbeszélést, kérem, legyen türelemmel, hamarosan értesíteni fogom a további teendőkről. kérem, kezelje az ügyet a lehető legbizalmasabban.

aláírás


faximile
szigorúan titkos

tisztelt igazgatónő,

megbeszélésünk értelmében néhány embernek adjanak a foglalkozásukhoz közelálló munkát, hogy legalább a látszatot fenntartsuk. a többieket küldjék haza, de előtte jegyezzék fel adataikat.
az aktákat futárral továbbítsák nekem minden nap zárás után.

aláírás
munkaügyi központ
jó napot, miben segíthetek?
munkát szeretnék.
foglalkozása?
fénymester.
hatos kategória?
igen.
fénymesterekre sajnos nincs szükség pillanatnyilag.
visszajöjjek néhány hét múlva?
sajnos akkor sem fogunk tudni alkalmazni fénymestereket. 
értem.
csak a fénymesterséghez ért?
nem, de csak ezt szeretném csinálni.
nos, talán tudnék ajánlani magának valamit. van egy keltetőüzemünk nem messze a

várostól. 2000 csirke. megfelelő időközönként fel- illetve le kell kapcsolni az infralámpákat, időnként másik helyre kell irányítani. az talán menni fog. ezt töltse ki és itt írja alá.munkaügyi központ
jó napot, miben segíthetek?
munkát keresek.
mi a végzettsége?
táncos vagyok.
táncos?
igen.
(suttog) hát nem túl szerencsés.
nem.
máshoz nem ért?
amúgy ács vagyok.
nézzük... néhány napja volt egy ilyen ajánlatunk. ó, meg is van. látja, ez a cég éppen ácsot keres. kérem, ezt az adatlapot töltse ki. (suttogva hozzáteszi: ha jót akar magának, ne írja be hogy táncos volt)
áttolja a papírokat, a másik bólint és körmölni kezd.


munkaügyi központ
jó napot, miben segíthetek?
szeretnék egy állást. valamiből meg kell élnem.
foglalkozása?
színész.
színész?
igen.
másik foglalkozása?
színészként szeretnék elhelyezkedni.
nos, ilyen állást jelenleg nem tudok magának. illetve.... ha maga megbízható, érti, tudnék valamit. mert úgy hasolnít valakire. lehetne dublőr. nos, ez nagyon bizalmi állás, ha érti, mire gondolok. az egyik vezetőnknek keresünk dublőrt, aki az unalmas komolyzenei koncertekre beül helyette - már amíg vannak. érdekli?


 

cseng a telefon a munkaügyi központ igazgatójának titkárságán.  a titkárnő felveszi.
halló.
halló, kérem klárika kapcsolja az igazgató urat.
éppen tárgyal.
kérem, kapcsolja azonnal, életbevágó
igazgató úr, elnézést, hogy zavarom, de az osztályvezető asszony keresi. azt mondja, nagyon sürgős.
kapcsolja, klárika.
jó napot, igazgató úr, elnézést, hogy zavarom bokros teendőiben, épp ebédidőben, de itt van két álláskereső akikt pillanatnyilag nem tudunk elhelyezni, de ők ragaszkodnak ahhoz, hogy munkát kapjanak és nem hajlandóak távozni.
valami ismerős vagy rokon?
nem
hogy hívják őket?
az egyik merlinnek mondja magát, a másik harlekinnek
varázsló? bohóc? te jó ég! mónika maga tudja a legjobban, hogy sem varázslókra, sem harlekinekre soha többé nincs szükség. vezettesse ki őket a biztonsági szolgálattal.
igazgató úr, higgye el, már megtettem. kétszer is, de valahogy mndig visszajönnek. egyszerre csak itt ülnek az ügyintéző előtt a széken. magam sem értem...
biztosan a varázsló. várjunk, várjunk, mit is, mit is... tartsa ott őket, kérem. ígérjen nekik valami jó állást, töltessen ki minden űrlapot, ha kell kétszer. szólok a belbiztonságiaknak.
és azok mit fognak csinálni?
ez államtitok, de magának most az egyszer elárulom. eltűntetik őket. örökre.

leteszi. hívja a titkárnőjét.

kérem, hívja fel a múlttörténeti osztályt, adja át a miniszter úr utasítását:  holnap az összes könyvtárból vonják be a napilapokat és könyveket, mindet, amiben harlekinek és merlinek szerepelnek. tüntessék el őket a szövegből, ha nem lehet, a kiadányokat zúzzák be, szükség esetén nyomják újra őket. faxon megerősítem, és megerősíti ezt az utasítást a miniszter úr is. köszönöm.

leteszi. maga elé néz.
harlekinek? merlinek? holnaptól már úgy lesz, mintha soha nem is léteztek volna.a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció