Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 16, Péntek

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Kosztolányi Dezső Színház – Urbán András Társulata (Szerbia) – Tolnai Ottó: A kisinyovi rózsa – avagy Manhattan

16. Péntek 19:00     Régi Zsinagóga

90'

„a nagy művészethez is kevesebb kell
majdhogynem semmi
de az valahogy kell
azt valahogy ki kell bírni
azt valahogy ki kellene bírni”
(Tolnai Ottó: Vinkler Madár című festménye alá)

Játszódik a Green Doorban, Palicson, egy Tolnai-felolvasáson, ahol Kosztolányi Dezső (Színház) átbukik, átesik a Tolnai Lexikon kartonfedelén, úszás, úszás… via Chicago…

Urbán Andrással, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház igazgató-rendezőjével 2003 óta működik együtt a MASZK Egyesület, a közös munka eredményeképp eddig 8 előadás jött létre, amelyek közül több itthon és külföldön is rangos fesztiváldíjakban részesült. Legújabb produkciójuk a hetvenéves Tolnai Ottót köszöntő 20. THEALTER fesztivál felkérésére készült, a költő legújabb, A kisinyovi rózsa című versétől inspirálva. A társulatnak ez a harmadik Tolnai-adaptációja a MASZK Egyesülettel együttműködésben.

Urbán András tavaly Jászai Mari-díjat kapott kiemelkedő színművészeti és színháztudományi tevékenységéért, az idén pedig Párhuzamos Kultúráért Díjban részesült a Mediawave fesztivál gazdája, a Mediawave Alapítvány részéről, valamint a Híd c. irodalmi folyóirat Vajdasági Magyar Művészeti Díját is átvehette.

író: Tolnai Ottó
szereplők: Béres Márta, Erdély Andrea, Mészáros Árpád, Mészáros Gábor, Buza Ákos, Mikes Imre Elek
dalok, zene: Mezei Szilárd
munkatársak: Úri Attila, Úri Szűcs Szilvia
rendező: Urbán András

www.kosztolanyi.org

Tolnai Ottó A kisinyovi rózsa című poémája a THEALTER fesztivál ideje alatt jelenik meg, a MASZK Egyesület és a Factory Creative Studio Kft. közös kiadásában!

Az előadás a MASZK Egyesület felkérésére és támogatásával készült.

Produkciós partner: Kosztolányi Dezső Színház (Szabadka)
Támogató: NKA Színházi Szakkollégium, Szülőföld Alap
A vendégjáték támogatója: Szeged MJV Önkormányzata


Kritikák:
Magyar Szó
Irodalmi Jelen

Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

Nemzeti Kulturális Alap

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció