Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 24, Szombat

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Metanoia Artopédia (Szeged): Kispendrájv avagy a szegedi panyiga - (+ egy fókavadász-imitátor)

24. Szombat 23:59     Grand Café

61'

Perovics Zoltán: Haszontalan szövegek gyűjteménye 43:

Valaki abban tehetséges, hogy ügyesen hazudik. Ez az ő mestersége. Nem igaz, hogy egy cseppet sem érdekel. És ott vannak az áldozatai, pl. saját maga. Íme a ma esti kín-állat.
Nem válaszolhatok az ön kérdésére, mert félrevezetném a korrekt tudósítót. Azt a látszatot kelteném, hogy részeg vagyok, ami egyébként igaz. Csak a válaszom józan.
Azt gondolod, érdekel valakit a Te futásod a hóban? Csak amit lenyúznak rólad, az érdekli őket. Csak a pihéid.
Ismertem egy embert, az sem szőrtelenítette, inkább búzaszínűre festette, hagyta, hogy tavaszi madárkája piciny csőrével azt csipegesse. Mindeközben erősen odameditált és áhítatos dalokat is énekelt.
Plagizálj tőlem egy hendikeppes bébifókát! De olyan börleszkesen szeretném. Kicsike, kerekes, fehér bottal a kezében. Csepeghetne belőle valami undorító. Közben más dalait énekelném, mert a másból már így is épp elég.
Részben hendikeppes bébifókaként, tehát ezen elfoglaltság miatt sem, (a Heltai ballada legifjabbik, szimpatikusan-pityergő-mégsem szuicid túlélőjével, egy bájos direkt történet kedvéért, minek összeharmonizálni(?), csak mert úgy billent a betűk sodra-csokra, esetleg jópofin, vagy mértéktelenül higiénikusan illatozzak, ahogy a hamis értelmezés keltette zavar, öncélúság, kínosan bizarr és borult vihar, vagy Önnönmagától édes bélyegecske?) – túlon-túl folyékony lennék, azért a(k)a(d)ozó hendikepem - kizárólag belégzés közben, - azon húrokat pendítve, és hozzá ügyetlenül artopéd-pukedlizve, annyit fűzne hozzá: - Nem, köszönöm!
A művészet tíz négyzetméteren is megszülethet. A halál ezer négyzetméteren is bekövetkezhet. Tévedés, mindkettő egyetlen pontban.
Egyetértek Bruno Schulz-cal a Wilcza utcai doktorné tomporát illetően. Is.

Az Artopéd szülőszobában közreműködő Enviromentőrök és Bábák: Erlauer Balázs, Jovánovics József, Kovács Gábor Péter, Kovács Vecei Sára, Lengyel Zoltán, Lengyel Nóra, Lukács Ádám, Manga Dániel, Rábel Zsófia, Rácz Mihály, Hegedűs Márton (szaxofon), Bánki Róza (ruhák)

Az előadásban a Haszontalan szövegeken kívül Bruno Schulz, Friedrich Nietzsche, Vaclav Čtvrtek, Balassi Bálint írásaiból, az Énekek Éneke Károli Gáspár-fordításából hangzanak el részletek, valamint megszólal Weöres Sándor XX. századi freskó című verse.
A fekete dobozból Löw Immanuel a vízliliomáról, a növényzetébredésről szóló gondolata hangzik el. A különböző hangfelvételeken Turi Tímea, Perovics Zoltán és Perovics Anna Johanna működnek közre.

Rendező: Perovics Zoltán

Külön köszönet: Weiner Sennyey Tibor, Benkő Szabolcs, Gál Emese, Huszár Imre, Láng Béla, Vizi Gábor, Rácz István, Tóth Andrea, Tóth Balázs Zoltán, Budai Zsolt, Ormándi Ica segítségéért.

Támogatók: OKM, Grand Café, Garaboncziás, Colorzoom

Csak felnőtteknek!

Korlátozott nézőszám, jegyelőjegyzés szükséges a maszk@maszk.hu emailcímen!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció