Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 19, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Szegedi Focus Műhely: Happy Hour - - városi vándorkoncert -

19. Hétfő 23:00     Pinceszínház

59'

A Szegedi Focus Műhely 2003-ban indult útjára Benkő Imola Orsolya, a társulat jelenlegi művészeti vezetőjének irányításával.
Korábbi előadásaikat Szeged mellett sikerrel mutatták be például a Kecskeméti Katona József Színház Üzemszínházában, a budapesti Szkéné Színházban, Pécsett, a Művészetek Völgyében, Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színházban, a Függetlenek Éjszakája alkalmából Budapesten, és nemzetközi fesztiválokon is.
A társulat „kutatószínház”, elkötelezetten keresi a színház legkülönbözőbb kifejezési lehetőségeit és kommunikációs csatornáit. Kutatásuk alapja a néző, akinek reakcióira, fizikai jelenlétére, értelmezésére, és befogadási stratégiáira számítanak előadásaik alatt.

A Szegedi Focus Műhely a játékosság és a formanyelvek kísérleteként, műfajokat összekötő, műfajokon áthajló alkotásokat hoz létre. A Happy Hour a koncert, az akcióművészet, a street art és a színház elemeit ötvöző vándorkoncert, mely Szeged mellett más városok kül- és beltéri helyszínein „vándorol” egy éven át, illetve nyári-őszi fesztiválokon is részt vesz. Színház és koncert, költészet és zene, vér és vágy, álom és valóság, szenvedély és béke határain lavíroz a különleges koncert. A cím pontosan jelzi, hogy a vándorkoncert fő célkitűzése egy boldog óra szerzése a hallgatóknak, nézőknek. A boldogság, mint összekötő vezérfonál jelenik meg a koncerten, ezen belül három fő témakört érint a koncert: a reményt, azaz reményt a boldogságra, a boldog életet, azaz a boldog élet utáni vágyat, és a boldogság egy különleges állapotát, amikor is megadatik, hogy tisztán lássunk. A látvány legalább annyira hangsúlyos a koncerten, mint a zene és a költészet. Parti Nagy Lajos, Varró Dániel, Fodor Ákos, Szilágyi Domokos, Pilinszky János, Radnóti Miklós, József Attila versei különleges látvány- és hangzóvilágként jelennek meg. A versek és prózarészletek nem a hagyományos módon, hanem sok esetben a humor forrásaként, és meghökkentő, groteszk elemekként jelennek meg, hol suttogva, hol beatboxként vagy dadaista hangköltészetként.

alkotók: Csorba Kata (ének), Seres István-Pipu (ének), Varga Norbert (ének, gitár), Préda-Kovács Zsolt (klarinét, szaxofon, ének), Tóth Bogi (zongora)
zeneszerző: Préda-Kovács Zsolt, Focus Műhely, Tóth Bogi
látványtervezés, fények: Szabó Gábor
jelmez: Szántó Cecília
koncert-koncepció: Benkő Imola Orsolya

www.focusmuhely.hu

Támogatók: MASZK Egyesület (Szeged), REÖK, OKM

Ekisfeszt Akadémia program!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció