Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 24, Szombat

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Érzékelés: bevezetés a fizikai és mozgástréning módszerébe

24. Szombat 11:00     Pinceszínház

180'

Tréningvezető: Barna Gábor Botond

Munkaeszközünk elsősorban a test, mint fizikai jelenség. Hús, vér és csont. Egyedül a térben, önmagában jelentés nélkül. Akár a papírra vetett betű.
A tréning során többek között belső képekkel és Tolnai Ottó-szövegekkel foglalkozunk, s kísérletet teszünk arra, hogy ezek segítségével „központozzuk” a teret, mint színházi közeget. Különböző gyakorlatokon keresztül próbáljuk tudatosabban felfogni, érzékelni és használni a saját fizikai létünket és a körülöttük lévő tér elemeit. Megpróbálunk átjárhatóságot teremteni a tárgyilagosság és a szubjektivitás, az észlelés és a fikció között.
Az intenzív fizikai tréning lehetőséget teremt a színész számára, hogy képzeletét kreatív módon használja fel, alkotóerejét fejlessze, és ezek segítségével olyan új területeket fedezzen fel önmagában, melyeket hasznosítani tud későbbi munkáiban.

Jelentkezés, tudnivalók:

Az 5 alkalomból álló tréningre elsősorban egyetemisták, főiskolások jelentkezését várjuk.
Jelentkezni lehet: előzetesen a czenezoltan@t-online.hu e-mail címen, vagy személyesen július 19-én, hétfőn 10 órakor (!) a helyszínen (Pinceszínház), mely egyben az első tréning időpontja.
Maximális létszám: 12 fő!
Túljelentkezés esetén, az első napon 10-11 óráig előválogató lesz, bemutató óra formájában.

A tréningek során egy 20-25 perces performansz születik, amelyet a résztvevők be is mutatnak a közönségnek július 24-én, szombaton 21.00 órakor, a Pinceszínházban, a THEALTER fesztivál keretében.
A tréningekre megfelelő öltözet (kényelmes tréningruha, cipő) szükséges.
A részvétel díjtalan!

Ekisfeszt Akadémia program!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció