Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 23, Péntek

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Fészek Színház (Gárdony) - Cziczó Attila: FÉM - abszurd dráma szünet nélkül

23. Péntek 19:00     Régi Zsinagóga

90'

A Fészek Színház 2000 óta működő, a dráma és pedagógia határait feszegető színházi társulás. Pedagógiai célunk a középiskolás korosztályt - a kamaszokat - színjátékkal, színművek színpadra állításával önmaguk minél teljesebb megismerésére ösztönözni, és a világ elfogadására serkentő módszerek segítségével, játékosan átvezetni a felnőtté válás időszakán.
Színházunk - a diákszínjátszásból kinövő társulattal - a közösséget preferáló, a szavak erejével, a jelenkor problémáival, a valósággal foglalkozó, azt feldolgozó színpadi művek létrehozására létrejött együttes, melynek célja a színházi formanyelv megújítására tett kísérletek mellett az általunk megismert színházi hagyományok, élettapasztalatok, társművészetek vizsgálata, alkalmazása.

Drámatagozatos érettségiző fiatalok készülnek az életre, köztük a két főhős, Lola és Samu. Az ő történetük, együttlétük tizennyolc éve elevenedik meg a színen, két lehetséges variációban: Stellával, a gyermekükkel, és nélküle.
Az egyik történetben Stella – születésével - elvette a hírnév közelségét filmrendezőnek készülő apjától és színésznőnek vágyó anyjától. A szülők tudat alatt gyermeküket hibáztatják saját sikertelen, álmaikhoz képest lecsúszott életükért. Apuci önsajnálatával, Anyuci önző mártírkodásával nyomorítja bele életüket és gyermeküket is a valóságba.
A másik történetben Stella meg nem születésével elvette a hétköznapi boldogság lehetőségét a művész házaspártól. Az álmok megvalósulása itt sem sikerül tökéletesre, bár Samu filmrendező és Lola színésznő lett, de az óhajtott, mindent elsöprő siker nem jött össze. Valami hiányzik, és a házaspár a meg nem született gyermeket teszi felelőssé a sikertelenségért.
A FÉM napjaink egyik legmeghatározóbb problémakörével foglalkozik: pénz, karrier, hírnév kontra  párkapcsolat, család, gyerek. A felnőtté váló fiatalok álmaiból, az előttük álló életről való elképzeléseikből bontakozik ki a szomorú valóság: mivé válik két ember életközössége, ha nem jól választja meg céljait. Végigkövethetjük a téves életút választásának minden következményét, de a játék végén a két vesztes, és velük együtt a néző is fellélegezhet: a hibákat soha nem késő kijavítani és az újrakezdésre mindenkinek lehetősége van.

A darab az Új Színház „Kőfal-Pálya II." pályázatának nyertes drámája. Az előadás az Új Színházzal koprodukcióban készült, és 2009-ben elnyerte a Magyar Szín-Játékos Szövetség arany minősítését, valamint Paál István-diplomáját.

szereplők: Sütő András Miklós, Miklós Zsófia, Herczeg Anna, László Viktor, Danhauser Soma, Bűdi Annamária, Sipos Veronika
Díszlet, jelmez: Jendrics Anikó
Kellékes: Gallai Dávid
Technikus: Cziczó Dániel
Producer. Papp Balázs
Rendezte: Cziczó Attila

www.cziczo.hu/feszekszinhaz/

kritikák:
szin-jatekos.hu
fmh.hu

Ekisfeszt Akadémia program!


A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció