Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 17, Szombat

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Janus Egyetemi Színház (Pécs) - Szegedi Egyetemi Színház: Orfeusz - kánon gyepen, szökőkútban, 35 perc erejéig

17. Szombat 17:00     Széchenyi tér

45'

Tolnai. Orfeusz.
Árvaságra ítéli őket a vidék, a gyász.
Távol az azúr Adria, messze a szeretett Eurüdiké.
Ám magányukat nem eltemetik, hanem felhangosítják. Sorscsapásként rájuk nehezedő fájdalom vagy önként vállalt, mámorító teher? Hiányból születő hangjegyek, a vágyott elérhetetlenségétől megittasult sorok. Termékeny őrület. Ez a művész dolga. Egyensúlyozni élet és halál peremén, míg ki nem fogynak a szólamok.

A pécsi Janus Egyetemi Színház 1996-ban jött létre Mikuli János és Tóth András Ernő kezdeményezésére. Egyetemisták, illetve hivatásos színészek, vendégrendezők közreműködésével évente több saját bemutatót vonultat fel repertoárján. A professzionális előadások mellett kísérleti színházi műhelyként is működik; a JESZ hazai alternatív előadások befogadóhelye, illetve az Országos Egyetemi és Főiskolai Színjátszó Fesztivál rendszeres házigazdája. A társulat állandó résztvevője számos hazai és külföldi színházi fesztiválnak – legutóbb a Bakkhánsnőkkel a budapesti Szkéné Színház ASZTAL Fesztiválján vendégszerepeltek, illetve a Márk evangéliumával Magyarországot képviselték az Isztambulban rendezett Európai Egyetemi Színházi Fesztiválon.

A Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) társulata 2003-ban alakult, a mintegy 20 fős együttes tagjai nagyrészt egyetemisták és főiskolások. Állandó játszóhelyük 2010 januárjától ismét a Pinceszínház. Számukra az a legfontosabb, hogy a középiskolás és egyetemista korosztály színházszerető közönséggé váljon. A SZESZ mára fontos szereplőjévé vált Szeged művészeti életének, s a fiatalok színházi és színházra nevelésében is oroszlánrészt vállal, egyfajta összekötő kapocs a város különböző színházi szcénái között. Civil, „alulról jövő” kezdeményezésről van szó, mely önerőből jött létre, s tartja fenn magát, és az elmúlt 8 év számukra bizonyíték: szükség van a társulatra, s mintát is adnank egyúttal.  Legfontosabb eredményeik: az Országos Szín-Játékos Szövetség által rendezett Országos Egyetemi és Főiskolai Színjátszó Fesztiválon „Arany”-minősítésű együttes (2006), a X. Kaleidoszkóp Versfesztiválon „Ezüst”-minősítésű együttes (2008).

Játsszák: László Virág, Guth Anita, Ahmann Tímea, Csernák Enikő, Horváth Krisztina, Kocsis Viktória, Lévai Hajnalka, Tulik Tímea, Eller Éva m.v., Trabalka Cecília m.v.
Díszlet, jelmez: Kutyifa Ágnes
Dramaturg: Sturm Andrea
Rendező: Szemessy Kinga

www.jesz.pte.hu
www.szesztarsulat.hu

Az előadás a MASZK Egyesület felkérésére és támogatásával készült.
Az előadás főtámogatója: Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa

Az előadást támogatta:

Pécs 2010 – Európa Kulturális Fővárosa

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció