Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 24, Szombat

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Nyemcsok Éva Eső (Szeged): Zenedoboz – a vajdasági szív

24. Szombat 20:30     Régi Zsinagóga, kert

10'

Kishatárátlépő, 50 dolláros valutakeret, gyomorgörcs a határon, vaj, sajt ki, farmer, Adidas cipő be. Szabadkai piac, lemezbolt a városháza aljában, eurokrém. Egy férfi, aki úgy szeret egy nőt, hogy nem tudja elviselni, és egy másik, aki keresné a valahovatartozás érzését Svédországban, Kanadában, de csak utánérzéseket talál.

Mindez filmben, képben, zenében, szövegben.

A darab két férfi és egy nő szövegeinek találkozása. A két férfi: író. A nő: szövegolvasó és -mondó. Néha ír is. A férfiak egy vonal túloldalán élnek, a nő az innensőn. Ő tudja, mit érez az a két másik.

Tolnai Ottó és Domonkos István szövegei, az ezerszer áldott és átkozott hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek szövegei még ma is értő fülekre találnak, mert mindannyian Európa lelencei vagyunk itt, a Balkán kapujában.

Nyemcsok Éva újságíró, ötödik éve a THEALTER-blog szerzője is.

szöveg: Tolnai Ottó, Domonkos István, Nyemcsok Éva
közreműködnek: Meyer Eszter Virág, Greskovics Marcell Péter
fotó: Meisner Miklós
film: Szemendrey István
grafika: Csizek Tamás
zene: Bach Chello suite No. 1, előadja: Yo-Yo Ma
jótanács-adó: Fábián Zsolt
technikus: Turcsányi István

nyemcsok.eva@gmail.com

Az előadás a MASZK Egyesület felkérése és támogatásával készült.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció