Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2010 / Július 23, Péntek

 

Előadás

Webnapló
blogzárás - nincs kegyelem miről beszélünk? - emlékeztető utolsó vacsora sanyibá majdnemgudbáj blogger módra döbrei dénes - lajkó félix: bőrkert tolnai dedikált balog bezárta, aztán döbrei és lajkó a tizedik napon moncsicsi tanulmányi kör - vannak tervei? bezárult a zenedoboz hommage à Bozsik Yvette társulat idegeneknek tilos mélység s aki ott csak hal fém, nem vas - hírnév holnaptól már úgy lesz a helyes megfejtők a nap mondata andaxinház - nincs mitől félni metanoia artopédia - tizenhárom hónap unokák színháza megkerült a fesztiválbarát az összes kerékpáros szobra helyett a tegnapi nap fotója lovak az ablakban aradi kamara viszont song - idegen toll van-e valahol becsületes megtaláló? gyerekességek, csillag börtön mégy ma a böribe? mi a fontosabb? a rampai lecsó zenedobozra kovászos uborkát katica felolvas nórinak a fesztiválbarát dala ön kéntes? de ki az a grotowski? yay, meg van a... yay, hol a... derevo - harlekin (ötödik nap) mi, akik itt vagyunk ki van a virág mögött? focus műhely - happy hour (negyedik nap) szakonyi györk - marginális (negyedik nap) hmg vonaton - utcajátékok tolnaiul nomen est omen - zenedoboz pintér béláék - szutyok, idegen tollakkal vicc demokráciára és zsarnokságra didergő - horváth mihály gimnázium napibalog (harmadik nap) az eszéki zsiráf góbirita (harmadik nap) a lüke fiú az elfekvőben (harmadik nap) szeretem az angyalokat (harmadik nap) symposion lift kiállításmegnyitó (harmadik harmadik hang színháza - f/eltűnések (második nap) zenedoboz - a vajdasági szív (második nap) tolnai ottó köszöntése, jelenkor (második a kisinyovi rózsa (első nap) keserédes, avagy megnyitó (első nap) azok a deszkák, az a színpad (első nap) nehéz a szívem - hajnóczy 12 (első nap) thealter lúkbekk 2009 thealter lúkbekk 2008 thealter lúkbekk 2007 thealter lúkbekk 2006

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Tolnai köpönyege: avagy esszé a fiatal vajdasági magyar molylepkékről - felolvasóest

23. Péntek 18:00     Víg Matróz Kikötő

90'

Mielőtt bemegyünk egy kocsmába, az ajtóra azt látjuk kiírva: Tolni. Ennek ellenére Tolnai Ottó nem Anna Karenina. Tolnai Ottó nem Miskin herceg. Tolnai Ottó nem Akakij Akakijevics. Kosztolányi vagy árvacsáth is egyetért ebben. Mert Tolnai Ottónak köpönyege van. És Tolnai Ottó köpönyegéből nem Tolnai Ottó bújik elő. Hanem a fiatal vajdasági magyar molyok hada. A fiatal vajdasági magyar molylepkék viszont nem azonosak Tolnai Ottóval. Vagy mégis? Aki belefér Tolnai Ottó köpönyegébe, azonos lesz Tolnai Ottóval, s Tolnai Ottóból kettő lesz: Tolnai Ottó és Tolnai Ottó. Ha mégsem találunk ilyet, akkor a molylepkék nyugodtan rágcsálhatják tovább, táplálkozhatnak Tolnai Ottó köpönyegéből. A fiatal vajdasági magyar molylepkék nem tehetnek erről. Arról viszont igen, ha Tolnai Ottót a köpönyegében látjuk, vakaródzva. Mert mielőtt ő is kilép a kocsmából, akárcsak a meghívott vendégek a szegedi Víg Matróz úszóházban, azt látja az ajtón kiírva: Tolni.
(Csirkész)

Résztvevők: Aaron Blumm (Kishegyes), Bencsik Orsolya (Topolya-Szeged), Danyi Zoltán (Zenta-Budapest), Kollár Árpád (Zenta-Szabadka-Szeged), Orcsik Roland (Becse-Szeged), Sirbik Attila (Szabadka), Tóbiás Krisztián (Csantavér-Veszprém)
Vezénylő: Mikola Gyöngyi (Legészakabb-Bánát)

A felolvasóest után DJ ViorelPop borzolja tovább a kedélyeket, Tolnai Ottó által nem ismert zenemaradványokkal.

Támogatók: József Attila Kör (JAK), MASZK Egyesület (Szeged), SÍN-tér Kulturális Egyesület

Az előadást támogatta:

József Attila Kör (JAK)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció