Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

most már valóban vége - blogzárás fesztiválajándék, önkéntesbúcsú a zsinakertben thealterkék - idegen tollakkal bréking nyúz: rabló támadt a thealter közönségére! kellemetlen bejelentés mady baby - tipikus K európa one girl - béres márta cool show napi p-teszt (érti, aki érti) táncos webmumus odaszólások balogi arany aradi kamara/góbi rita utolsó tangója felkészülni a hangulatra -pillanat, képek a zsinából testodüsszeia - aki nem félt, az bement trefeliék a téren tapsolj jelnyelven, és dont forgetit! india, szerelem drámais vissza a természetbe tapsolj, ha tudsz jelnyelven - és dontforget it! metanoia, 13 hónap idén is vége van, de fejben még nincs hungarian belmondo othello - végre tánc! visszautasíthatatlan ajánlat közkívánatra: önkéntes song freddy krueger, karistolj még! bach szvit no1 prelude kdsz: éljen a szerelem édes enikő a csillag börtönben szakadékszél józsika csütörtököt songok napja is meg nem is mtk: az anya arca sötét betöretlen csikók a soha vissza nem térő/pintér béla társulata hová szaladsz, kislány? tenap megnyitotta, aludtunk rá egyet nora reloaded/kezdjük a végén és a nulladik napon rasszista-e vagy? pandorama/szóról szóra kvartett bloggerszív párbeszéd minden megvan/ha nem vagy ott, akkor halott U21 - visszaszámlálás

Videók

 

 

édes enikő a csillag börtönben

2011.07.22.

18:01Aradi Kamaraszínház (Románia): Különjárat - Dalok, szavak, találkozások -  Éder Enikő estje

édes enikő temesváron él, aradon dolgozik, vagy éppen fordítva.
igazából nem tudja, hol van az otthon - a közönség soraiból jön a válasz: ahol szeretnek. de ő nem hallja.

pedig ez talán segítene neki, hogy ez után a fesztivál után szegedre is úgy gondoljon, hogy itt otthon van.

éder enikőt megszerette ez a fesztivál.
megszerette a sokarcúságát: az olykor gyenge, olykor kegyetlen, érzékeny nőt a kvartett című darabban, és rajongott érte a csillag börtön közönsége.
a csillagban nem egyszerű a közönség szemébe nézni.
nem egyszerű elvonatkoztatni attól, hogy akire a színpadról néz a színész, az gyilkos, embert vagy embereket ölt.
nem egyszerű kizárni magunkból a félelmet és az iszonyatot, még akkor sem, ha az előadást csupán a jó magaviseletű rabok nézhetik végig, jutalom gyanánt.éder enikő okosan játszik.
tudja, hogy különleges helyen van, különleges emberek között.
sétál fekete kalapjában, lejön a színpadról és a fal mellett hátramegy a rabok közé.
ők meg nézik: ki nyíltan, ki csak a szeme sarkából rápislogva.

édes enikő különleges utazásra hív bennünket.édes enikő - nem elírás, tudom, hogy éder! annyira bájos vagy, amikor előadás után azt kérdezed: milyen volt? látom a szemedben az óvatos félelmet, hogy nem volt olyan, amilyennek szeretted volna. látom a szemedben a reményt, hogy nekem, mint a nézők közül egynek, tetszett. látom a szemedben a vágyat, hogy megerősítést kapj, jó szót, és persze valami okosat is, valami kézzel foghatót, hogy el tudd  magad helyezni ebben a történedben.
ha lennének ezen a fesztiválon díjak, és a legjobb színésznőnek járó thealter-szobrocskánt neked ítélném oda.
és amikor balog igazgató úr átadná a díjat, te légies lépteiddel a mikrofonhoz tipegnél, felemelnéd a fejed, szorongatnád a szobrocskát, mert izgulnál egy kicsit, és próbálnád leküzdeni a meghatottságodat, miközben a szemeddel az anyukádat keresed. az anyukádat, aki annyira büszke rád, aki még a csillagba is eljött, hogy megnézzen.
és amikor találkozna a tekintetetek, akkor megnyugodnál, és azzal a szép hangoddal, a szépen kiejtett szavaiddal azt mondanád: köszönöm anyukádnak.
és még mondanál mást is, és anyukád sírna, és én is sírnék, a nézők közül sokan meghatódnának, és aztán felzúgna a taps.
és akkor éreznéd, hogy jó vagy, hogy jó helyen vagy abban, amit csinálsz, és éreznéd azt a nagy-nagy szeretetet, és végre eltűnne az a kis riadalom az őzikeszemedből.

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció