Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

most már valóban vége - blogzárás fesztiválajándék, önkéntesbúcsú a zsinakertben thealterkék - idegen tollakkal bréking nyúz: rabló támadt a thealter közönségére! kellemetlen bejelentés mady baby - tipikus K európa one girl - béres márta cool show napi p-teszt (érti, aki érti) táncos webmumus odaszólások balogi arany aradi kamara/góbi rita utolsó tangója felkészülni a hangulatra -pillanat, képek a zsinából testodüsszeia - aki nem félt, az bement trefeliék a téren tapsolj jelnyelven, és dont forgetit! india, szerelem drámais vissza a természetbe tapsolj, ha tudsz jelnyelven - és dontforget it! metanoia, 13 hónap idén is vége van, de fejben még nincs hungarian belmondo othello - végre tánc! visszautasíthatatlan ajánlat közkívánatra: önkéntes song freddy krueger, karistolj még! bach szvit no1 prelude kdsz: éljen a szerelem édes enikő a csillag börtönben szakadékszél józsika csütörtököt songok napja is meg nem is mtk: az anya arca sötét betöretlen csikók a soha vissza nem térő/pintér béla társulata hová szaladsz, kislány? tenap megnyitotta, aludtunk rá egyet nora reloaded/kezdjük a végén és a nulladik napon rasszista-e vagy? pandorama/szóról szóra kvartett bloggerszív párbeszéd minden megvan/ha nem vagy ott, akkor halott U21 - visszaszámlálás

Videók

 

 

tapsolj, ha tudsz jelnyelven - és dontforget it!

2011.07.25.

01:21


FÜGE / MŰHELY Alapítvány produkció: Forget it! / Felejtsd el!
alkotók: Alain El Sakhawi, Catalin Vieru, Dombi Kati, Dózsa Ákos, Massimo Trombetta fény: Vida Zoltán hang: Kovácsovics Dávid művészeti konzultáns: Hegedűs Sándor produkciós vezető: Kulcsár Viktória koreográfus-rendező: Dózsa Ákos

nem feledhető a füge  forget it-je.
annál is inkább nem, mert kalapot kell emelni az alkotók előtt: kultúrák, nyelvek, szokások és szabályok találkozási pontjánál igyekeznek együtt valami újat mondani.
a kedves darabban fellelhető a jelnyelv, nem csak nyomokban, és a táncosok nagyon jól adják vissza a nyelvi korlátok miatt meg nem értettséget -  akár siketekről, akár különböző, egymás anyanyelvén nem beszélő emberekről van szó.
külön öröm, hogy a thealteren az artusban többször látott dombi kati is újra színpadra lépett, az előadás egyetlen női szereplőjeként időnként felborzolta a kedélyeket, és mosolyával jókedvre derítette a nézőket.a kísérleti előadás remélhetőleg n em az utolsó ettől a csapattól - a végén persze nem mertem a jelnyelven tapsolni, ahogy a siketek teszik: a fejem fölé emelve a kezem, széttárva az ujjaimat forgatva a tenyeremet.
a zsina udvarán aztán persze meg jött a bátorág, ott már mertem.:)

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció