Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

most már valóban vége - blogzárás fesztiválajándék, önkéntesbúcsú a zsinakertben thealterkék - idegen tollakkal bréking nyúz: rabló támadt a thealter közönségére! kellemetlen bejelentés mady baby - tipikus K európa one girl - béres márta cool show napi p-teszt (érti, aki érti) táncos webmumus odaszólások balogi arany aradi kamara/góbi rita utolsó tangója felkészülni a hangulatra -pillanat, képek a zsinából testodüsszeia - aki nem félt, az bement trefeliék a téren tapsolj jelnyelven, és dont forgetit! india, szerelem drámais vissza a természetbe tapsolj, ha tudsz jelnyelven - és dontforget it! metanoia, 13 hónap idén is vége van, de fejben még nincs hungarian belmondo othello - végre tánc! visszautasíthatatlan ajánlat közkívánatra: önkéntes song freddy krueger, karistolj még! bach szvit no1 prelude kdsz: éljen a szerelem édes enikő a csillag börtönben szakadékszél józsika csütörtököt songok napja is meg nem is mtk: az anya arca sötét betöretlen csikók a soha vissza nem térő/pintér béla társulata hová szaladsz, kislány? tenap megnyitotta, aludtunk rá egyet nora reloaded/kezdjük a végén és a nulladik napon rasszista-e vagy? pandorama/szóról szóra kvartett bloggerszív párbeszéd minden megvan/ha nem vagy ott, akkor halott U21 - visszaszámlálás

Videók

 

 

trefeliék a téren

2011.07.25.

01:36


fotók: extasis

József Trefeli Társulat (Svájc): JINX 103 koreográfia és tánc: Trefeli József, Varga Gábor zene: Fred Jarabo

extasis: " A THEALTER-ek visszatérő vendégének számító ausztráliai születésű, svájci magyar koreográfus, Trefeli József idén Varga Gáborral jött el Szegedre. A párossal JINX 103 című előadásuk után beszélgettünk.
EX: Mi inspirálta a most látott darabot?
T.J.: A JINX 103 azt jelenti angolul, illetve magyarul, hogy ha két ember egyszerre véletlenül ugyanazt a szót használja, akkor „JINX”-et vagy „103”-mat kell kiáltani. Gáborral gyakran találkoztunk az utóbbi tíz évben Magyarországon, általában táncházakban, néptánc közben, holott mind a ketten kortárs tánccal foglalkozunk. Mivel nemrég ő is Genfb e költözött, úgy gondoltuk, JINX!, 103!, fejtsük ki ezt a koncepciót.
V.G.: Régen megfogalmazódott már bennünk az a vágy, hogy csináljunk együtt valamit. Áprilisban fogtunk a munkához, május közepére megvolt a darab. Az volt az ötletünk, hogy a lehető legpolivalensebb darabot hozzuk létre, ami normál színházi körülmények között, utcán, stúdióban, elhagyatott gyárban, egyaránt megállja a helyét.
EX: A THEALTER alatt két alkalommal workshopot is tartotok a Millenniumi Kávéházban.
T.J.: Igen, többféle módon akartunk találkozni az itteni emberekkel. Ez egy egyszerű tréning, amelyben megmutatjuk a jelentkezőknek a mi technikáinkat, bemelegítési módszereinket, aztán különböző elemeken dolgozunk együtt.
V.G.: Egy kiskaput nyitunk a tréninggel az embereknek a darab felé. Akik eljönnek, azok más szemmel fogják nézni az előadás mozdulatait, ha tudják azok technikáját. Ez egy külön élményt jelenthet.


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció