Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

most már valóban vége - blogzárás fesztiválajándék, önkéntesbúcsú a zsinakertben thealterkék - idegen tollakkal bréking nyúz: rabló támadt a thealter közönségére! kellemetlen bejelentés mady baby - tipikus K európa one girl - béres márta cool show napi p-teszt (érti, aki érti) táncos webmumus odaszólások balogi arany aradi kamara/góbi rita utolsó tangója felkészülni a hangulatra -pillanat, képek a zsinából testodüsszeia - aki nem félt, az bement trefeliék a téren tapsolj jelnyelven, és dont forgetit! india, szerelem drámais vissza a természetbe tapsolj, ha tudsz jelnyelven - és dontforget it! metanoia, 13 hónap idén is vége van, de fejben még nincs hungarian belmondo othello - végre tánc! visszautasíthatatlan ajánlat közkívánatra: önkéntes song freddy krueger, karistolj még! bach szvit no1 prelude kdsz: éljen a szerelem édes enikő a csillag börtönben szakadékszél józsika csütörtököt songok napja is meg nem is mtk: az anya arca sötét betöretlen csikók a soha vissza nem térő/pintér béla társulata hová szaladsz, kislány? tenap megnyitotta, aludtunk rá egyet nora reloaded/kezdjük a végén és a nulladik napon rasszista-e vagy? pandorama/szóról szóra kvartett bloggerszív párbeszéd minden megvan/ha nem vagy ott, akkor halott U21 - visszaszámlálás

Videók

 

 

testodüsszeia - aki nem félt, az bement

2011.07.25.

01:38Keleti István Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Művészeti Szakközépiskola – KIMI (Budapest): TestOdüsszeia - Kalandtúra és érintésterápia alkotók: Bazsó Adrienn, Dizseri Barnabás, Farkas Zsuzsanna, Fehér Patrícia, Jánosi Eszter, Kató László, Keserű Imre, Kocsis Anna Dorka, Mészáros Annamária, Molnár Mercédesz, Nagy Norbert, Rácz Anna, Szabó J. Viktor, Szabó Nelli, Tóth János GergelySötétedés után estéről estére furcsa árnyak bolyonganak a Zsinakerttel szomszédos Vasvári SzKI udvarán. Szirének suttogását hozza a szél, aztán az épület belsejéből halálhörgés tör elő, fenevadak üvöltenek. Lássuk csak, mi folyik itt?
Dorka vagyok, én foglak kísérni utadon. Néha elengedlek, de mindig visszajövök, melletted maradok – ezt suttogja a fülembe egy illatos lányhang, miután föltettük az alvószemüveget.
Nem látok semmit. Hangok, szagok, testérzet – ezek maradnak. Kézen fogva vezetnek, Dorka úgy bánik velem, hogy egyszerre szelíd, szemrehányó hitves, aggódó anya és végtelen türelmű Pallasz Athéné.
A rám küldött szirén érti a csábot: karizmom simogatja és dicséri, azt mondja, igazi férfi és még jó szagú is. De amikor durvasertéjű mangalicává változom, az már neki is sok, meghátrál. A betépett lótuszevő csak akkor engedett tovább, amikor zsebre vágok némi bételnek tűnő növényi részt. A holtak világában öregapám jön szembe, fél üveg borral, gumicsizmában. Aztán a tenger megpörget, és partra vet egy tornatermi matraccal együtt.
A kalandok végén Nauszikaá-Pénelopé-Pallasz Athéné-Dorka leültet és elringat.
Nálunk az érintés a legfontosabb kommunikációs eszköz – mondja Keserű Imre, aki ifj ú csapatával a nyugati színházból több ezer éve száműzött művészi hatásmechanizmust
csempészi vissza a szegedi szabad színházi világba.
Minden nézőnek eszébe jut néha, de jó lenne megcirógatni, megölelni a színészt. A THEALTER-en ezt is lehet, mi több, ők cirógatnak, ringatnak bennünket.
(extasis, kémeri attila)


 

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció