Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

most már valóban vége - blogzárás fesztiválajándék, önkéntesbúcsú a zsinakertben thealterkék - idegen tollakkal bréking nyúz: rabló támadt a thealter közönségére! kellemetlen bejelentés mady baby - tipikus K európa one girl - béres márta cool show napi p-teszt (érti, aki érti) táncos webmumus odaszólások balogi arany aradi kamara/góbi rita utolsó tangója felkészülni a hangulatra -pillanat, képek a zsinából testodüsszeia - aki nem félt, az bement trefeliék a téren tapsolj jelnyelven, és dont forgetit! india, szerelem drámais vissza a természetbe tapsolj, ha tudsz jelnyelven - és dontforget it! metanoia, 13 hónap idén is vége van, de fejben még nincs hungarian belmondo othello - végre tánc! visszautasíthatatlan ajánlat közkívánatra: önkéntes song freddy krueger, karistolj még! bach szvit no1 prelude kdsz: éljen a szerelem édes enikő a csillag börtönben szakadékszél józsika csütörtököt songok napja is meg nem is mtk: az anya arca sötét betöretlen csikók a soha vissza nem térő/pintér béla társulata hová szaladsz, kislány? tenap megnyitotta, aludtunk rá egyet nora reloaded/kezdjük a végén és a nulladik napon rasszista-e vagy? pandorama/szóról szóra kvartett bloggerszív párbeszéd minden megvan/ha nem vagy ott, akkor halott U21 - visszaszámlálás

Videók

 

 

othello - végre tánc!

2011.07.23.

23:09Bitef Teatar (Szerbia) & Grad Teatar (Montenegro): Othello

táncolják a Bitef Táncegyüttes tagjai: Othello: Nikola Tomašević Jago: Strahinja Lacković Cassio: Miloš Isailović Rodrigo: Miloš Kecman Desdemona: Tamara Ivanović Bianca: Milica Jević
Emília: Ana Ignjatović-Zagorac zene: Lajkó Félix (Koncert 98), Ryuichi Sakamoto & Alvo Nota, Trioon Vol II (Vrioon), Xerrox Vol II (Haliod), díszlet és jelmez: Angelina Atlagić, díszlet- és jelmeztervező-asszisztens: Filip Jevtić balett-tanár: Marija Janković koreográfia: Zoran Marković, Maša Kolarvégre a sok próza után még egy tánc a thealteren! és nem is akár milyen !
méltó utóda lehet a két társulatból verbuválódott együttes a bozsik yvette társulatnak.
manapság ritkán látunk olyan előadást, ahol a mély koncentráció mellett az öröm is ott van az arcokon: a táncolás öröme.
a bitef és a grad koreográfusai az othello-t egy partira (régi nevén házibuli) helyezik.
megérkeznek, kiválasztják egymást, táncolnak, valaki féltékeny lesz, kakaskodnak - aztán az egyik elviszi a nőt. tök egyszerű.
de szép is.
öt asztal: olykor állítva, ajtóként funkcionál, olykor valóban asztal, néha a nyitható tetejével kád lesz belőle, és történetesen bele lehet valakit fojtani.

szép ruhák, szép színek, szép történet, szép gondolatok, szép mozdulatok.


mert jönnek.
és percekig csókolják egymást úgy, hogy közben betáncolják a színpadot.
aztán lassan felöltöznek.
félve néznek egymásra. zavartak.
a férfi (mondjuk legyen a neve othello) a nő (mondjuk legyen a neve desdemona) a nyakába akasztja a nyakkendőjét.
mondhatni megjelöli. birtokba veszi. most már az övé.
aztán állnak egymással szemben és csak nézik egymást.
most mi lesz?a grad és a bitef a thealter eddigi előadásainak legkedvesebbike. szerethető, olykor szívbemarkoló, máskor szellemes, vidám. bozsik yvette-ék társulatához hasonló karriert kívánok nekik - és azt, hogy jöjjenek máskor is szegedre.

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció