Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

a fesztiválblogger kéretlen monológja

2012.07.21.

11:47

mindig van egy pillanat, amikor a fesztiválblogger agya hétköznapi üzemmódból átkapcsol fesztiválüzemmódra.

kegyelem, ha ez észrevétlenül történik, és kínszenvedés, ha a halk kattanás csak nem akar hallatszódni, ha az a kerék csak nem akar átállni.

ilyenkor kézzel kell átállítani, mint egy rozsdás váltót.

hogy mikor működik az automata, mikor a kézi üzemmód, nem kiszámítható.

a fáradtság fokozatai kellenek hozzá, a lélek röpködése, a szabadságfok, vagy csak egy mozdulat, amikor az ember félrefordítja a fejét, és a világ másik szeglete onnan már nem látszik többé.

alámerülni mindig jó.

alámerülni mindig csodálatosan megnyugtató érzés.

néha ehhez már napokkal a fesztivál kezdete előtt a zsinagóga környékén kell kóborolni, fényképezőgéppel vagy anélkül.

pénteken délután egyszerűen csak ültem a zsinagóga udvarán a padon.
már felvettem az összes jegyemet, a fiam éppen egy dj programon rakott össze újabb zenét a sportpálya szélén álló egyik padon.

csend volt, lehetett hallani a sárga levelek földet érését.

a fák lombjain keresztül átszűrődött a fény. sőt. egyenesen szitált.

az orrom megtelt a száradó levelek összetéveszthetetlen illatával - szegeden csak a zsina udvarán érezhető ez az illat -, néztem az épület falára vetődő árnyékokat.és egyszer csak elkezdődött.

elindultak a szavak.

történetek jöttek és mentek, songok és mondatok folytak át rajtam, némelyik elidőzött bennem, mások gyorsan elillantak, még mielőtt megjegyezhetővé váltak volna.

csak el ne felejtsem, csak el ne felejtsem, zakatolt a fejemben.

és miközben a biciklim kosarába raktam a fényképezőgép-táskámat, miközben marcika felcsatolta a biciklis sisakját, miközben az önkéntesek jegyeket adtak el, miközben a fejünk fötött susogtak az ágak, miközben urbán andrásék folytatták a színpadon a pass-port 2 próbáit, miközben a járókelők be-benézegettek a zsina udvarba, határtalan nyugalom szállt meg.

tudtam, hogy most minden jó lesz.

tudtam, hogy minden rendben van. jó helyen vagyok. a helyemen vagyok.

még három nap a fesztiválig, de én már megérkeztem.

köszönöm.


nyemcsok éva eső fesztiválblogger
nyemcsok.eva@gmail.com


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció