Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

ronald mcdonald, a gyilkos bohóc

2012.07.28.

13:28

Aradi Kamaraszínház (Románia): Rodrigo Garcia: Ronald, a McDonald's bohóc
27. Péntek 23:00     Régi Zsinagóga
70'
Ronald: Harsányi Attila
rendező: Victor Scoradeţ"én már senkiben nem hiszek
emlékszel-e még a színházra
mi ennek az értelme
emlékszel még grotowskira
pina bauschra
gondolkodj
mindannyian pénzt kaptak ezért

mind
mind
én már senkiben sem hiszek
minden pénzért csinálsz"McDestiny.
végzethamburger.
ebből kaptunk kóstolót harsányi attila jóvoltából.
a szerző, rodrigo garcía argentinában született, madridan új hazára talált.

elismerése jeléül kitalált egy színházhamburgert - a közönség meg meg is ette.

a darab globalizáció-, hatalom-, amerika- és hamburgerellenes, a főszereplő bohóc pedig rigolyás, összeférhetetlen, érzékeny, képtelen beilleszkedni és képtelen másokat elfogadni, minden sarkon júdást lát, aki elárulja és átveri. fél az emberektől, fél ettől a világtól.-
nem csoda, hogy konténerben lakik.
maradékot eszik, szükségét a konténer oldalánál végzi.

a darab globalizáció-, hatalom-, amerika- és hamburgerellenes, a szerző, rodrigo
garcia jól odamondogat.
csak van-e, aki meghallja?
a globalizáció diszkrét bája, hogy berlinben, londonban és new yorkban ugyan azt csinálják a 10 éves kisfiúk: hamburgert esznek egy gyorséttteremben az apukájukkal.gyorsétterembe járni és ott enni divat és státuszszimbólum, az új hamburgereket mindenki zabálja, ellenvélemény nincs. 6milliárd boldog fogyasztó csak nem tévedhet!

az ember, aki nem eszik salátát - ha felkínálsz az embereknek egy ilyen beszldétám, amely egyetlen egy agysejtet sem képes megmozgatni, órákig fognak erről fecsegni - mondja Ronald McDonald, a bohóc enyhe lenézéssel. majd hozzáteszi: senkinek semmi oka, hogy egész életében alátámassza a rögeszméit.a monológ közben kirajzolódik a kis rodrigó szegényes élete, tízévesen nem rajzfilmet nézve heverészik a tévé előtt, hanem vagy az apjának segít a hentesüzletben, vagy a legvonzóbb argentin színésznőt nézve a tévében maszturbál.

ronald mcdonald nem általl koldulni is, hiszen hatos kategóriás színészként nincs nagyon pénze - a közönség ad is neki némi aprót.

a szerző kiáltványa védelmébe veszi a sebezhető, bántlamazott társadalmi csoportokat: a nőket, a gyerekeket, a feketéket, akik nem ütnek vissza.  ronald mcdonald különös bosszút forral: megmérgezi a gyerekek hepi míljét, egérmérget akar belerakni. szerinte még mindig jobb a gyerekeknek, ha meghalnak, mintha gyorséttermi ételtől mérgezett aggyal élik le az életüket.

egyik döbbenetből a másikba esünk, ki hinné a mindig mosolygós bohócról, hogy gyilkosságot forral, abból is tömegeset?

de végül mégsem a gyerekeket mérgezi meg. ő maga eszi meg a hamburgert zokogva, közben könyörögve néz a közönségre:

"de ha sikerül ugye
akkor kapok egy kólát?"

nyemcsok.eva@gmail.com


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció