Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

csillag börtön: székelylend

2012.07.27.

15:17Open Stage (Románia): Székelylend
26. Csütörtök 16:00     Csillag Börtön
75'
közreműködik: Lung László Zsolt, Kozma Attila

kétségtelen, hogy a székelyek tudnak legízesebben székely viccet mesélni.
nem fosztottak meg bennünket ettől csütörtökön délután a csillagbörtönben: a thealter hatodik alkalommal vitt ajándékelőadást a szegedi fegyház és börtönbe, ezúttal az Open Stage Székelylend című előadását nevethettük/röhöghettük végig Lung László Zsolt és Kozma Attila előadásában. Lung László Zsolt korábban már járt a Csillagban, akkor a szintén civilekből és fogva tartottakból álló közönség a Gyerekességek című darabban láthatta.

romániai magyar társulatoktól eddig csak jót láttunk a thealteren, így hát a sikert előre megelőlegeztem a lakodalmas stand-up comedy műfajban utazó csíkszeredai párosnak.

a szokásos szigorú - ám a fesztiválvendégeket barátságosan fogadó - beléptetést követően a főépületből kiléptünk az udvarra, hogy lesétálva a magas lépcsőn a belső épület gyomrába lépjünk.ebben a részlegben vannak kialakítva a zárkák, itt kapott helyet a könyvtár is, mellette pedig a színházterem. néhány fogva tartott a cellája ablakának rácsába vagy az épület szárnyait lezáró ajtók rácsaiba kapaszkodva nézett bennünket - a civil látogatók nem gyakran fordulnak meg a csillag börtön legbelső részeiben.

aki először járt itt, annak is kicsit összeszorult a szíve: szokatlan helyszín, színházba igen, de egyébként nem szívesen jön ide az ember.

a nézőket - civileket és fogva tartottakat - dr. kiszel pár börtönparancsnok köszöntötte, a közönségnek jó szórakozást, a színészeknek pedig nagy sikereket kívánt.

ez után pedig elszabadult a pokol, persze csak átvitt értelemben, lung lászló zsolt és kozma attila sorra gyújtogatták humorbombáikat, mi pedig dőltünk a nevetéstől.szenzációs és nagyon mélyen szántó gondolatokat magába foglaló rappel indítottak:
"letörtétek a tükrünköt
de megbosszuljuk".

a hangulatot ezzel megalapozták, ezt követte a polgármester című mulatós átdolgozása, majd előkerült az évszázad találmánya, hamarosan világszabadalom, a gondolatbeolvasó, más néven bezgeráló. ezzel gyorsan le is olvasták a közönség soraiban ülők gondolatait, amelyet az elmés szerkezet sms textté alakít át. nem úszta meg e sorok írója sem:
" hölgy itt fényképez. nézzed csak, mire gondol. akár hogy fúkuszáltam, ezt a két kövért nem tudtam befogni"

hát, azért csak sikerült egy párszor az előadás során!

aztán indultak a székely viccek, az elejére egy rossz viccet tartogattak nekünk, de persze csak azért, hogy meg legyen az eőadásnak az íve.és aztán jött a jelenet a traktorról.
nagyon sokan lenézik a traktort, hogy milyen lassan megy. pedig őseink is erről álmodtak, amikor megalkották az első szekeret! képzeljük csak el, milyen gyors lett volna a honfoglalás traktorral!

ülnek a traktoron, a gazda, meg a barátja, tibi, tibinek kell indexelni. a rakomány rendesen felkötve, a traktorban gps össze van kötve láthatatlan izécskékkel a holddal, a szputnyikkal és gagarinnal is.
csak betáplálod, hogy honnan hova akarsz menni, és a valóságba is oda téged elvezet!

ki az angol férfi hangja? az az akcióhős, busz vilisz!
a magyaré meg a világsztár, claudia soffer.

van angol menü! tudod, a gps kedves női hangon adja ki az utasításokat, mikor kell merre fordulni.

ki az angol férfi hangja? az az akcióhős, busz vilisz!
a magyaré meg a világsztár, claudia soffer.

megy a traktor, de cukros sanyiék felé nem akarnak kanyarodni. az egyik pénzzel tartozik neki, a másik még nem vitte vissza a kölcsön kért szexkazettát.

aggódnak, hogy most mi lesz.

a gps megszólal: "elhagytuk cukros sanyiékat, ki lehet egyenesedni"

meghallgathatjuk még a viva comet díj után kiáltó lájkolom a lájkodat című nagyszerű számot, majd megnézhettük az I. Székely Bézból Világválogatott edzőjének rádióinterjúját.

aztán újabb mulatós teszi próbára a rekeszizmokat, "kertesházat építek majd mercivel" címmel.

újabb jelenet: hogyan lehet a betegnyugdíjat elintézni dr. borítékovszky segítségével? hát, nagoyn sehogy.

de a tanulság levonható: a polgármester kicsi gatyában is polgármester.

nem sokkal később a páros azt is bebizonyítja, hogy a matematikában minden fals eredmény jogossága és érvényessége bizonyíthatód, az utolsó jelenetből pedig megtanulhatjuk, hogyan lehet egyetlen szextelefonos hívással, fizikai aktus nélkül gyermeket csinálni.az előadás végén zúg a taps, az egyik fogva tartott egy-egy karikatúrával ajándékozza meg a csíkszeredai színészeket.

nyemcsok.eva@gmail.com


a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció