Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Videók

 

 

lia szerint a kispál meg a kiscsillag

2012.07.27.

13:18pacsika lia képekbe varrta lovasi andrás dalszövegeit.

a történetet ott kell kezdeni, hogy pacsika lia munkáit mindig is szerettem - és szerettem lovasi andrást is az első perctől kezdve. hogy ők viszontszeretnek-e engem, azt nem tudom, de azt igen, hogy amikor több mint húsz éve az első kispál koncerten teljesen véletlenül megfordultam, én már akkor tudtam, hogy lovasi bandi magyarország legjobb dalszövegírója.

ezt húsz éve tartom is.
bandi nem hozott rám sosem szégyent.

azt is tudom, hogy az új zenéket a gyerekek hozzák magukkal haza. és nem mindig kíváncsiak a szülők ómódi zenéire.

a lányom például, bár születésétől hallgatta cseh tamást (mert én hallgattam), a zenéjét mégis akkor fedezte fel magának és szerette meg egy életre, amikor drámais lett szentesen. aztán hazahozta nekem a 30Y-t, emlékszem, füldugó után kiáltott, amikor a felhőt negyvennegyedszer hallgattam meg. egymás után persze.

a lányom büszke rám, hogy szin-re járok, de kispál koncertre sosem volt hajlandó velem együtt jönni, mert szerinte vállalhatatlanul viselkedek. már amennyiben az annak tudható be, ha valaki egy koncerten végig énekel, táncol. (jó, néha sikítozik is taps közben)

skrillex minden számát is akaratlanul hallgatom - a fiam révén, aki tíz évesen nagy rajongója.

szóval nálunk, gyerekeseknél ez a zenék jövés-menésének természetrajza.


fotók: révész róbert

amikor megnéztem lia képeit, hihetetlen öröm fogott el: azokat a számokat varratosította meg, amiket én is nagyon, nagyon szeretek: a kiállításnak címet adó Bársonyfüggöny, a Zár az égbolt, az I like Gemenc, a 0 óra 2 perc, a  Napos barackos, a Zsákmányállat, az Etetés, a Még egyszer, és két kedvenc a Kiscsillagtól: Állnak a férfiak, A pénz miatt.

Pacsika Lia történelmi - textilt és dalszöveget egy hórra pendítve, Lovasi vereteseit fonalra hangszerelve - varratait a thealter alatt tekintheti meg a lia és bandi-rajongó közönség a régi zsinagógában.

kedves lia, szeretettel küldöm neked lovasi bandi fotóját a hűtőszekrényemről. fakan csaba felvétele, a születésnapomra kaptam tőle. mint láthatod, jól érzi magát a hűtőmágnesek körében, és csak nekem gitározik:)

szeretettel:
nyemcsok éva eső
fesztblogger
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció