Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 25, Szerda

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Add ide a drámád!: a JAK kortárs drámasorozata

25. Szerda 16:00     Kass Galéria

60'

Mit lehet azt tudni, ír-e valaki manapság drámát csak úgy? (Ha igen, miért?) Ha nem, hogyan lehetne rávenni? És egyáltalán, kinek jó az, ha valaki drámát ír, valaki pedig elintézi, hogy az egy estére színpadra kerülhessen?

Nagyjából ezek voltak a körvonalai annak a tervnek, amelyet a József Attila Kör, a Merlin Színház és a Színház- és Filmművészeti Egyetem 2010 őszén közösen útjára indított. És amely végül háromfázisú eseménnyé alakult: egy drámapályázat, melyre két hét alatt huszonnégy szöveg érkezett: a fiatal magyar dráma köszöni szépen, van. Egy drámaantológia, melybe 6 szerző – Kele Fodor Ákos, Kiss Noémi, Krusovszky Dénes, Schein Gábor, Szávai Attila és Szegedi Szabó Béla – színházilag és nyelvileg is izgalmas alkotásai kerültek, és amely a JAK-füzetek sorozatában jelent meg, annak legelső drámaantológiájaként.
Az együttműködés harmadik, legfontosabb szakaszában a drámák színpadra kerültek. Határozott, izgalmas víziók születtek a színészhallgatók és 6 rendező - Magács László, Novák Eszter, Csuja László, Kárpáti István, Czeizel Gábor és Vajdai Vilmos – együttműködésében.
A felolvasószínházi estek fontos része volt még az előadásokat követő szakmai beszélgetés színikritikusok, színháztudósok, a mindenkori szerzők, rendezők és színészek részvételével. A beszélgetések felvillantották a drámaszövegekkel kapcsolatos, sokszor egymással köszönőviszonyban sem lévő színházi és irodalmi gondolkodásmódokat, berögzültségeket. De végre az irodalmi és színházi oldal szóba állt egymással!
A visszajelzések mind azt mutatták, hogy van értelme folytatni a sorozatot: az Add ide a drámád 2 tavaly ősszel indult, a beérkezett 104 pályaműből 4 kerül a második, most megjelenő antológiába, ősztől pedig az Átrium színpadára.

A sorozat szerkesztői, Deres Kornélia és Herczog Noémi beszélnek a munkafázisokról, tapasztalataikról és reményeikről a vállalkozás utóéletével kapcsolatban. (Deres Kornélia beszámolója a programsorozatról itt olvasható.)

www.jozsefattilakor.hu

Az előadást támogatta:

József Attila Kör (JAK)

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció