Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 23, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Fesztiválmegnyitó: „Ezernyi bársonyfüggöny” – Pacsika Lia-varratok, és Kultúrtréger – kiállít a Symposion válogatott - kiállításmegnyitók

23. Hétfő 17:00     Régi Zsinagóga, kert

30'

Ezernyi bársonyfüggöny
Pacsika Lia-varratok Lovasi András-sorokra

„Ezernyi bársonyfüggönybe bele-beleszúrtak
Kibuktak mögüle mind, akik odabújtak”
(Lovasi András)

Az Ágy asztal TV, valamint a Happy Borzday lemezek egyik legnépszerűbb dalát a legenda szerint a Rosencrantz és Guildenstern halott című film ihlette, Pacsika Lia textiljeit pedig Lovasi András dalszövegei inspirálták (Zár az égbolt, I like Gemenc, 0 óra 2 perc, Napos barackos, Zsákmányállat, Etetés, Még egyszer, Állnak a férfiak, A pénz miatt, Bársonyfüggöny). Az alkotó ezen a kiállításon egy-egy szabadon választott Lovasi-sorhoz társít sajátos képi asszociációkat. Varrottas „függönyei” mögé a Régi Zsinagógában pillanthatnak be az érdeklődők a fesztivál idején.
 
A kiállítást megnyitja: Perjésné Dózsa Erzsébet, a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatanára.

„Selyemből, csipkéből, fából, zsákvászonból, aranyszálból, idegszálból, szívverésből, szeretetből, szerelemből, szenvedésből, szenvedélyből szőtt, varrott, kötött, gyöngyként fogant művek.
Textil-termések, termés műalkotások, Pacsika Emília „gyümölcsöskertjének”, „gyümölcsfáinak” termései.
Zamatos művek.”
(Kass János)

Pacsika Lia textilművész Szegeden él, tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. Textilképeit, reliefjeit, objektjeit rendszeresen mutatja be önálló kiállításokon, de részt vesz kollektív tárlatokon, pályázatokon is. Képalkotó gondolkodása absztrakt módon jelenik meg munkáin, melyeket kollázs-montázs formában, rátétes varrottas technikával készít. Textiljeinek kivitelezésénél a reneszánsz műhelyek mívességét követi, de szívesen alkalmaz pop-artos megoldásokat is. Mondanivalója legtöbbször kultúrtörténeti korokhoz, a hagyományvilág és a társművészetek rekvizitumaihoz, néha szakrális témákhoz kapcsolódik, de megjelennek munkáin a jelenkor profán élményei is. Az ünnepélyes kifejezésforma mellett nem idegen tőle a játékos, a groteszk, szarkasztikus fogalmazás sem. Kiállításait szívesen rendezi tematikus egységekbe, textíliáit újabban szabadverseivel is társítja.
Készít funkcionális textíliákat is, egyedi lakberendezési tárgyakat, de tervezett, készített már színházi produkcióhoz jelmezeket is. Publikációs tevékenységet is folytat: színházról, építészetről, képzőművészetről ír tanulmányokat, és kortárs művészekről könyveket. Nagy Imre építésszel közösen működtet egy tervezőstúdiót, amelynek profiljában funkcionális tárgyak, belsőépítészeti konstrukciók, külső térberendezések, utcabútorok tervezése is beletartozik.

www.pacsikalia.info * www.artportal.hu/lexikon/muveszek/pacsika_emilia

A kiállítást a fesztivállal egy időben, július 23-án 17.00 órakor nyitjuk meg.
Megtekinthető naponta 10.00 és 16.00 között.


Kultúrtréger
kiállít a Symposion válogatott

A 60. alkalommal megjelenő Symposion kiállítása a Régi Zsinagóga kertjében a lapszám képregényeinek kockáiból.
A kiállítást a fesztivállal egy időben nyitjuk meg. Szita live szolgáltatás – ezúttal feketével. Ha igénybe vennéd, hozz magaddal egy világos, puha ruhaneműt!

A kiállítást a fesztivállal egy időben, július 23-án 17.00 órakor nyitjuk meg.
Megtekinthető naponta 10.00-tól sötétedésig.

A Symposion programok szervezésében partnerünk a SÍN-tér Kulturális Egyesület.
Támogató: MASZRE - Magyar Szak- és Szépirodalmi Szerzők és Kiadók Reprográfiai Egyesülete

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció