Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 25, Szerda

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Ivo Dimcsev (Bulgária): I-On - Franz West néhány adaptív szobrának performatív feltérképezése

25. Szerda 21:00     Régi Zsinagóga

60'

alkotó-előadó: Ivo Dimcsev
hang: Emilian Gatsov

„Dimcsev ijesztő intenzitással van jelen a színpadon. Az ember nem nyugodt mellette, sosem tudhatod, mire számíthatsz a következő pillanatban. Ő az a jó barát, aki könnyedén lehetne éppenséggel egy sorozatgyilkos is.
Az I-On kiindulópontjaként Franz West osztrák szobrászművész néhány szobra szolgál. West a hetvenes évek elején alkotta meg első hordozható, adaptív munkáit, amelyeket arra tervezett, hogy kézbe fogják, magukkal vigyék őket az érdeklődők. Egyszer úgy jellemezte ezeket az „összeillő, de nem passzoló” alkotásokat, mint „neurózisból készült anyag”. Ő kérte fel Dimcsevet, hogy két szoborhoz készítsen videókat, amelyeket aztán tavaly a londoni Hayward Galéria Move című, a művészet és a tánc kapcsolódási pontjait feltérképező kiállításán vetítettek. Dimcsev ezt követően kérte West engedélyét ahhoz, hogy néhány szoborral egy előadást készíthessen.
Neurózisból készült anyag. Közel járunk Dimcsev előadásának leírásához: értelmetlennek tűnő, gyakran nyughatatlanul intenzív jelenetek sorozata, az egyikben előkerül és hirtelen szakállá változik egy szőke paróka, a másikban feltűnik néhány piros tulipán, a harmadikban egy mobil vagy épp egy aranyszínű maszk. Dimcsev lenyűgöző, jelenléte betölti a színpadot, a jelenetek intenzitása szinte kézzelfogható. A hátborzongató atmoszférát pedig csak fokozza az, ahogyan (ének)hangját használja, felveszi, majd pedig több rétegben egymásra játssza.”

(Utopia Parkway, utopiaparkway.wordpress.com)

Ivo Dimcsev koreográfus és előadóművész, munkája a performansz, a tánc, a színház, a zene, a rajz és a fotó igen sajátos és színes keveréke. Több mint 30 előadás szerzője. Számos díjat nyert külföldön, előadásaival bejárta Európát és Észak-Amerikát, több európai előadó-művészeti fesztiválon és intézményben mesterkurzusokat is tartott. Miután 2009-ben elvégezte az amszterdami Dasarts Akadémia mesterképzését, Brüsszelbe költözött, ahol megnyitotta saját előadó-művészeti stúdióját Volksroom néven, itt fiatal művészeknek biztosít bemutatkozási lehetőséget. 2013-tól négy évig a brüsszeli Kaaitheaternél lesz rezidens művész.
Ivo Dimcsev 2005 és 2009 után az idén harmadszor lép fel szólóelőadással a THEALTER fesztiválon.

www.ivodimchev.com
A Volksroom/Ivo Dimcsev és a Humarts Alapítvány produkciója, Franz Westtel együttműködésben.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció