Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 27, Péntek

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

k2 Színház (Kaposvár): azt a csöndet nem tudjuk eljátszani

27. Péntek 22:00     AudMax, SZTE BTK

60'

színészek: Sodró Eliza, Pallagi Melitta, Horváth Szabolcs, Rózsa Krisztián
rendezők: Fábián Péter, Benkó Bence

Milyen kilátásai vannak ma Magyarországon egy most diplomázó egyetemi hallgatónak, aki a színházi szférában szeretne elhelyezkedni? Tekinthet-e valakit, és ha igen, kit példaképnek, mesternek például egy színészhallgató? Kell-e foglalkoznia egy egyetemistának a politikával? Vagy a politikának az egyetemistákkal? A másik fontos kérdés, hogy mi a néző szerepe a színházban – vagy a színház szerepe a nézőben. Érdekel minket, hogy a közönséget érdekeljük-e. Vagy hogy mi érdekli őt egyáltalán ma.

A k2 Színház 2010 nyarán alakult független színházi műhely, amelyet a Kaposvári Egyetem színművész szakának hallgatói hoztak létre két akkor másodéves egyetemista, Benkó Bence és Fábián Péter vezetésével. Az előadásokon való munka során a csapat egyre bővült, gazdagodott: az elmúlt két év alatt még több színész-hallgató, egy látványtervező-hallgató, a kaposvári Csiky Gergely Színház két fiatal színésze, valamint a színház PR-menedzsere is csatlakozott a műhelyhez.
Eddig három önálló produkciót tudhatunk magunk mögött, amelyekkel több fesztiválon is sikert arattunk. Az egyre fejlődő társulat 2011 őszén hivatalos formát vett fel: megalakult a k2 Színház Alapítvány. A 2011. évi Kritikus-díj odaítélésekor a Legígéretesebb pályakezdő kategóriában a társulat két vezetője kapott szavazatot a tavaly szeptemberben a THEALTER U21 plusz Fesztiválon Szegeden is sikerrel eljátszott Sziszüphosz című előadás létrehozásáért.
Társulatunk célja olyan – egyetemi tanulmányainktól független – produkciók készítése, amelyek mindenféle külső nyomás, teljesítési kényszer nélkül, az adott anyaggal való szabad kísérletezés során születnek meg.

Eddigi előadásaink:
Magyar Monoszkóp (2010) r.: Benkó Bence, Fábián Péter
(bemutató: Tűzraktér, meghívást kapott: Ördögkatlan Fesztivál)

Sziszüphosz (2011) r.: Fábián Péter, Benkó Bence
(bemutató: Csiky Gergely Színház, Süllyesztő; meghívást kapott: Ördögkatlan Fesztivál,
THEALTER U21 plusz Fesztivál, Tűzraktér, R16 Pódium)

Volt egyszer egy Helené (2012) r.: Benkó Bence, Fábián Péter
(bemutató: Csiky Gergely Színház, Stúdió, meghívást kapott: Kaposvári Egyetem Művészeti Kar)

Az ember tragédiája – tantermi előadás, készülőben

Művészeti vezető: Fábián Péter, Benkó Bence
Menedzsment: Szemerédi Fanni
Zenei vezető: Horváth Szabolcs
Látványtervező: Domokos Barbara

www.facebook.com/k2szinhaz

Támogatók: FESZ, MASZK Egyesület - THEALTER Fesztivál, Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar

Az előadás a fesztivál helyspecifikus előadó-művészeti pályázatának egyik nyertese.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció