Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 24, Kedd

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Metanoia Artopédia (Szeged): Köszönöm, jól! – van benne valami nyugtalanító

24. Kedd 16:30     Artopéd Műterem

90'

Weöres Sándor, Dmitrij Sosztakovics, Franz Kafka, Hajas Tibor, Friedrich Nietzsche, valamint kórboncnoki szövegek felhasználásával szerkesztette és írta: Perovics Zoltán
közreműködők: Erdély Andrea, Farkas Tamás, Kovács Vecei Sára, Manga Dániel, Perovics Zoltán
ruhák: Csúri Anna
hangkeverés: Lengyel Zoltán
rendező: Perovics Zoltán

„A kezdődő tudás első jele, hogy meg szeretnél halni. Ez az élet elviselhetetlennek tűnik fel, bármi más élet elérhetetlennek. Nem szégyelled már, hogy meghalnál; kéred, a régi cellából, melyet már gyűlölsz, vinnének át egy újba, melynek gyűlöletét csak eztán tanulhatod meg. Belejátszik e dologba a hit maradéka is: hátha szállítás közben arra téved a folyosón az Úr, látja a rabot, azt mondja: - Ezt ne zárjátok be többé. Hozzám jön.”
(Franz Kafka)

„Amikor valaki kétségbeesett, ez azt jelenti, hogy még hisz valamiben. A csinos kis zene gyakran cinikus. Csendes és nyugodt, mert a zeneszerző fütyül az egészre. Ez csak tajték, nem művészet. És körülöttünk mindenütt ez van.”
(Dmitrij Sosztakovics)

„Egy kalitka madarat keresni ment.”
(Franz Kafka)

„Hinni ez: felszabadítani magunkban a lerombolhatatlant, vagy még inkább: felszabadítani magunkat, vagy még inkább: lerombolhatatlannak lenni, vagy még inkább: lenni.”
(Franz Kafka)

„Itt a kritika olyan emberektől érkezett, akik barátaimnak vallották magukat. Ez egészen más dolog, az ilyenfajta kritika fáj. Azt olvasták ki a XIV. szimfóniából, hogy a halál mindenható. Pedig ők azt szerették volna, hogy a zárótétel vigasztaló legyen, s azt fejezze ki, hogy a halál csak kezdet. De nem, a halál nem kezdet, a halál igazi vég, utána már semmi sem lesz, semmi.”
(Dmitrij Sosztakovics)

Az 1990-ben alapított Metanoia Artopédia a „színházi társadalmon” kívülálló színházakhoz képest is kívülálló, semmilyen értelemben sem praktikus, nem kifizetődő. Ebben az artopéd szabadságban vállalja azt a tartalmi és formai építkezést/perfekcionizmust, amely időigényes és kockázatos ugyan, de amely a kísérletezés/felfedezés egyedüli lehetőségét adja. Nyomorúságosan termékeny külső/belső ingamozgás ez, a jelenvalóság, az ismeretlen és a képzelet egybegyújtó centrumában. Az Artopédlandiában foganó katarzispont létezésünk teljességéért ragyog, ha valóban kihordjuk, ellenkező esetben ott az áramvonalas, praktikus koraszülött, a halott és divatos középszer. Ma mindenütt ez van.
(Perovics Zoltán)

www.metanoiaartopedia.hu

Korlátozott férőhely, jegyelőrendelés szükséges a +36 70 4313 937-es telefonszámon vagy az artopedlandia@gmail.com email címen!
Jegyátvétel: az előadás kezdete előtt 15 perccel a Grand Caféban. Innen a Metanoia Artopédia kísérője vezeti át a nézőket az Artopéd Műterembe.

Külön köszönet Kiss Attila Etele és Orcsik Roland segítségéért.

Támogatók: Grand Café, ColorZoom, Garaboncziás, NEFMI

Az előadást támogatta:

Emberi Erőforrások Minisztériuma

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció