Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 26, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Open Stage (Románia): Székelylend

26. Csütörtök 16:00     Csillag Börtön

75'

közreműködik: Lung László Zsolt, Kozma Attila

Az Open Stage két tagja ebben a történetben egy olyan groteszk világot mutat be, ahol az abszurd vagy akár hétköznapi szituációk találkoznak a kicsavart székely logikával. A Székelylend egy Monty Python-szerű abszurd játék, kitalált figurákkal, közhelyes szövegekkel megírt divatos slágerek paródiáival, apró élethelyzetek felnagyításával, amelyben a megoldhatatlant megoldhatóvá, az elérhetetlent elérhetővé teszi egy „székelyes” megoldás.
Mi történik, ha egy traktorra GPS kerül? Hogyan zajlik le egy falusi közvetítés abban a faluban, ahol Formula 1 autóversenyt szerveznek? Hogyan lesz minden esetben 3x17-ből 28? Ezekre és ehhez hasonló kérdésekre ad majd választ az Open Stage.

Az Open Stage ötlete 2006-ban született meg Csíkszeredában, az egyik kereskedelmi rádió stúdiójában, ahol Lung László Zsolt és Kozma Attila másfél év alatt több mint ezer reklámot gyártott le. A már akkor népszerűvé vált „székelyes” reklámok adták az ötletet egy komplexebb anyaghoz. A munkához csatlakozott Nagy Szabolcs (DJ White) is, így születtek meg az első slágerek. 2007 nyarán Csíkszeredában egy hivatalos lemezbemutató keretében hallhatták először a CD-n szereplő dalok egy részét a nézők és a sajtó munkatársai, illetve akkor ismerkedhettek meg röviden az első lemezzel, a Székelylenddel. Több videoklip készült a dalokból, amelyek felkerültek a Youtube-ra, így nemcsak Székelyföldön, hanem azon túl is népszerű lett az Open Stage. A Székelylend színpadi produkciója 2008 tavaszára készült el, amit rengeteg előadás követett. 2009 tavaszára elkészült a második lemez, a Kettes Székelylend. A harmadik stúdiólemez, a Lájkodalom 2011 őszén került a boltokba. Az Open Stage hallható/látható a Kossuth Rádió rádiókabaréjában, valamint fontos fesztiválokon, rendezvényeken Románia határain túl is.

Az előadás a Szegedi Fegyház és Börtön és a MASZK Egyesület/THEALTER fesztivál immár hagyományosnak mondható együttműködése keretében vendégszerepel a Csillag Börtönben, a Dankó Pista Fesztiválon.
Lung László Zsolt nem először lép fel a Csillagban: a 2010-es THEALTER keretében, az Aradi Kamaraszínház nagy sikerű Gyerekességek című előadásában láthatta őt a közönség.

www.lunglaszlozsolt.com

Az előadás megtelt, sajnos nem tudunk több előjegyzést felvenni. Köszönjük megértésüket!

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció