Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 25, Szerda

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Pintér Béla és Társulata (Budapest): Kaisers TV, Ungarn

25. Szerda 18:30     Kisszínház

105'

Szereplők:
Amália: Enyedi Éva
Gróf Baráznay Ignácz: Mucsi Zoltán
Elza: Szamosi Zsófia
Balázs Gábor: Friedenthal Zoltán
Rozi: Hajdú Rozi
Lágyvölgyi Dombor Panka: Szalontay Tünde
Üregi Szidónia: Stefanovics Angéla
Lajos: Thuróczy Szabolcs
Sándor: Pintér Béla
Marián Kornél: Szakonyi Györk
Rohácsi Úr: Quitt László
Sárközy: Kéménczy Antal

dramaturg: Enyedi Éva
zene: Kéménczy Antal
jelmez: Benedek Mari
jelmeztervező munkatársa: Kiss Julcsi
tér: Tamás Gábor
fény: Vida Zoltán
hang: Gresicki Tamás
videótechnika: Vella Péter
gazdasági munkatárs: Inhaizer Gyula
produkciós munkatárs: Hidvégi Anna
a rendező munkatársa: Hajdú Rozi
írta és rendezte: Pintér Béla

Baráznay Ignácz történetünk képzeletbeli főhőse. Ő a Szabadságharc mártírja, kit a nemzet csak a „Sukorói Oroszlánként” emleget. Tisztázatlan halála után harminchárom évvel leánya, Amália egy különös transzcendens utazás alkalmával, melynek során bármi megtörténhet, visszakerül 1848-ba, s az ott, akkor már működő császári televíziónál kap állást. Lassan kiderül számára, hogy az apja korántsem volt olyan eszményi, mint ahogy a nemzet emlékezetében élt, vagy ahogy ő azt képzelte.

„…Pintér Béla, a nagy modern mesemondó ezúttal egy időutazásos történetet kerekített, leleményeset, igazit, erőteljes pillangóhatással. Benne van a darabban a Habsburg-birodalom és Magyarország eleje, közepe, vége, múltja, jövője, és persze a jelene is, az aztán nagyon. (…) A produkció valóságos tárházát kínálja a Pintér Béla-i erényeknek. A narratíva gazdag és szellemes. A történelemszemlélet józan és széles látókörű. A humor ízléses és mértéktartó. Fölényesen elegáns, ahogy a játszók a humorforrásokkal bánnak: használják ugyan, de mindig hagynak is bennük lehetőségeket. És újra csak kiderül, hogy a társulatvezető a színészeinek igen jó szerepeket tud írni, akik aztán ezeket a szerepeket igen jól el tudják játszani. (…) A Kaisers TV (ejtsd: téfau) Ungarn sokrétegű, gondolatgazdag, sziporkázó előadásában színháza legjobb formáját mutatja a szinte tévedhetetlennek látszó Pintér Béla. Ide-oda taszajtják itt a közönséget, sírva vigadásból vígva siradásba.”
(Stuber Andrea: Itt most bármi megtörténhet, szinhaz.net)

További beszámolók az előadásról:
Ugrai István: Rohácsi bácsi mi vagyunk, avagy színház a reményről
Zappe László: A sukorói oroszlán
Csáki Judit: Előre: hátra
Markó Róbert: A magyar ugaron

www.pbest.hu

Támogatók: NEFMI, NKA, Szkéné Színház

A vendégjáték Szeged MJV támogatásával jött létre.

Pintér Béla és Társulata az idei fesztivál díszvendége.

Az előadást támogatta:

Szeged MJV Önkormányzata

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Nemzeti Kulturális Alap

Szkéné Színház

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció