Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 26, Csütörtök

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Réti Anna (Budapest): Vis-a-vis - Találkozások A-val

26. Csütörtök 18:30     Régi Zsinagóga

50'

koncepció, koreográfia, előadó: Réti Anna
rendező asszisztens: Simányi Zsuzsanna
meghívott koreográfus: Fehér Ferenc
koreográfus asszisztens: Furulyás Dóra
zenei szerkesztő: Barna Balázs
zeneszerzők: Amos Ben Tal, Fehér Ferenc, Hildegard von Binge, Döme Zsolt, Godspeed you! Black Emperor, Hajas Tibor
jelmeztervező: Retina
tér és díszlet: Körmendy Pál
fény: Bánki Gabriella

Úgy kezded, mint minden moccanó, figyelsz a moccanásra,
úgy folytatod mint figyelem,
figyelsz valaki másra,
úgy folytatod, mint valaki más,
 egy harmadiknak játszol,

már négyen fordulnak feléd, 
s te moccanni se látszol.
(Halasi Zoltán)


Vajon mi egy igazi találkozás feltétele? A válasz természetesen nagyon bonyolult. De talán a legfontosabb feltétel a jelenlét.
Születése pillanatától kezdve figyelmével mindenki az őt körülvevő, és benne zajló folyamatokat követi, jelen van. Fejlődésünk során ez egyre nehezebbé, bonyolultabbá, válik, ahogy tudatosítjuk a minket körülvevő világot.
A jelenlét kérdését próbálja körüljárni a darab, úgy hogy különböző jelenlét-állapotokat hoz létre, és velük kísérletez.

Réti Anna rotterdami tanulmányai után Hollandiában Itzik Galilivel, Conny Janssennel és Jens Van Daele-vel dolgozott. Magyarországra visszatérve szabadúszóként többek között Szabó Réka, Hudi László, Bodó Viktor és Goda Gábor előadásaiban szerepel. 2012-ben Nagy József, Karine Ponties és Paulo Riberio projektjeiben vesz részt. 2005 óta készít saját koreográfiákat, melyek több itthoni és nemzetközi díjban és elismerésben is részesültek, a Vis-a-vis pedig az idén elnyerte a 2011-es év legkiválóbb táncelőadásának járó Lábán Rudolf-díjat.

„Réti Anna előadása (…) a közvetíthetőség és reprezentáció, a saját magunkról alkotott kép és a „valódi személyiség” cseppet sem egyszerű viszonyával foglalkozik. A Vis-a-vis találkozások A-val egy komoly és elmélyült koreográfus alkotása, aki kiváló forma- és arányérzékkel képes művébe integrálni humort, őszinteséget és eleganciát. Saját munkájának alanya és tárgya, az öndivatbemutató tervezője és kivitelezője. Csodálatra és irigylésre méltó szerep.”
(Barta Edit: Öndivatbemutó, Ellenfény)www.retianna.hu

Külön köszönet: Szőke Sándor, Tenigl Takács László, Halasi Zoltán, Hay Anna, Fábián Gábor, Furulyás Dóra, Csigó Katalin, Rácz Nóra, Rubik Ernő, Lakos Száva, Nádor Tibor , Mérő László, Uhrik Teodóra, Dr. Harsányi Zsuzsanna, Garay Júlia, Thomas Cooper, Roni Haver, Thomas Falk, Edan Gorlicki, Kirsten Kran, Jannes Noormann, Veerle van Overloop, Amos Ben Tal, Claudio Stellato, Josef Nadj

Támogatók: NKA, Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtér, Départs Program, Archauz Koreográfiai Központ (Dánia), Jardin d'Europe Program, Ultima Vez, Random Collision, Orléansi Koreográfiai Központ, Műhely Alapítvány, Trafó K.M.H., Flórián Műhely, W-est_Where Festival, Cie Jasmina

Az előadás a fesztivál szemleprogramjának része.

Az előadást támogatta:

Nemzeti Kulturális Alap

Katlan Csoport

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció