Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 25, Szerda

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Rituálé I.: Föld, Víz, Tűz, Levegő között - workshop

25. Szerda 10:00     Millenniumi Kávéház

180'

Célunk, hogy a műhelymunkában résztvevőkkel közösen eljussunk a transzcendentális tapasztalás fiziko-vokális lehetőségeihez, hogy felszínre tudjuk hozni visszafojtott érzelmeinket és nyíltabban mutassuk fel önmagunk és a velünk együtt játszók előtt a társadalmi élet által meghatározott tudat korlátait. Így akarunk a játszók között olyan rituális közösséget teremteni, amelyben a legalapvetőbb természetes értékek mentén bontakoznak ki az emberi kapcsolatok. Ennek vállalásával mindenki saját helyzetének megfelelően kilép magánszférájából, továbbá a szociálisan rögzített kommunikációs formák keretei közül és egy hiteles közösségi aktus részesévé válik.
A Rituálé I. az emberi test és az elemek viszonyára épülő workshop. Benne a test és a hang átveszi az őt körülvevő és átható négy alapelem (föld, víz, tűz, levegő) jellegzetességeit és emberi típusokká alakítja át. Az elemek találkozásai és érintkezései egy-egy emberen belül, majd valamely elem dominanciája szerint meghatározott emberek között természetes rituálékat alakít ki, és hozzásegít személyességünk érzékeken túli, vagyis transzcendentális megosztásához.

„A színész munkája egyfajta kutatás a harmónia után, azért, hogy átadhassa a benne rejtező erőt és megnyissa önmagát a csoport felé. A színész összhangba hozza a testét, az értelmét és a pszichéjét. Különböző módokon kell irányítania az életét, ezért mindennap dolgoznia kell. Minden egyes nap egy új nap, és ez az új jelenti személyes tréningjének a bázisát. Életében és munkájában tisztességesnek, hitelesnek kell lennie, nem lehet közhelyes, sem közönséges, ellenben engednie kell magában érvényesülni a spontaneitást, mivel ha nem ad teret tulajdon tiszta organikus impulzusainak, azzal csak hamis aktusokat idéz elő, és utánozni kezd a valódi közlés helyett. Annak a színésznek az útja, aki úgy használja életét és szaktudását, mint egy utazást, amely során kutatja az élet törvényeit és a természetet, már nem csupán egy tehetséges ember alkotása. Bátorság kell hozzá, és mérhetetlen mennyiségű munka és erőfeszítés megalkuvások nélkül, határozottan, fegyelemmel, belső rend, pontosság és koncentráció szerint. Tudás szerint. Csak így lehet valaki felkészült, akit átjár az Energia.”
(Rena Mirecka)

Liszkai Tamás, a workshop vezetője a Παραstudio – Paraliturgikus és Parateátrális Kutatások Műhelye elnevezésű projekt vezetője és színjátszója. 2002 óta vesz részt amatőr színjátszó akciókban, misztériumjátékokban és színpadi előadásokban. Tanítványa volt Grotowski egykori színészeinek, Rena Mireckának és Zygmunt Moliknak. Dolgozott együtt Wrocławban Przemysław Błaszczakkal és Ewa Pasikowskával, a Grotowski Institute keretei közt működő Teatr ZAR színészeivel, valamint Párizsban Sabine D'Halluinnal és Nicolas Mège-vel, a La Compagnie Les Toupies munkatársaival. Állandó munkatársa Punk Mária, drámapedagógus, rendező.

Tréning-időpontok: 2012. július 23-25. (hétfő-szerda), 10-13 óra között
Helyszín: Millenniumi Klub, Szeged, Dugonics tér 12.

A részvétel ingyenes, továbbá semmilyen előzetes képzettséget vagy rákészülést nem igényel.
Jelentkezni lehet: előzetesen a maszk@maszk.hu e-mail címen, vagy személyesen július 23-án, hétfőn 10 órakor a helyszínen, mely egyben az első tréning időpontja.
Maximális létszám: 12 fő!

 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció