Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 27, Péntek

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

TÁP Színház - Katona József Színház (Budapest): Vlagyimir és Oleg Presznyakov: Черенадраг (Cserenadrág)

27. Péntek 18:00     Kisszínház

120'

szereplők:
Válja: Bánki Gergely
Anya: Csoma Judit
Apa: Terhes Sándor
Petya bácsi: Tamási Zoltán
Olga: Gera Marina
Rendőrkapitány: Lengyel Ferenc
Ljuda: Gergely Katalin
Sziszojev: Janklovics Péter
Szeva: Szabó Simon
Zakirov: Igor Lazin
Kicsit spicces nő kimonóban: Huzella Júlia
Valaki az étterem vezetőségéből: Takátsy Péter
Verushkin: Schönberger Ádám

fordította: Tompa Andrea
díszlet: Sebő Rózsa
jelmez: Tamara Barnoff
dramaturg: Sebők Borbála
videó: Juhász András, Balogh Balázs
a rendező munkatársa: Kálmán Eszter
rendező: Vajdai Vilmos

Gyilkosság egy ablakban, egy uszodában és egy japán étteremben. Egy South Park sapkás fiú, aki pálcikával eszi a levest, a férje öccsével élő anya, a bűnesetek lepecsételt helyszínéről emlékeket gyűjtő rendőrkapitány, egy japán nő, akinek nehéz sorsa van, és mások.
Hamlet-történet napjaink Moszkvájában. Igen, Válja apját a saját felesége mérgezte meg, és ezért vagy ettől függetlenül is, különös párkapcsolatban él Olgával. Elmúlt már 30, és tudjuk, hogy ez mit jelent. Foglalkozása: „hivatásos áldozat”, gyilkosságok rekonstruálásakor ő játssza az áldozat szerepét. Mitől fél? És mi történik akkor, ha a szerepek összecsúsznak…
A szibériai születésű Vlagyimir és Oleg Presznyakov írók, drámaírók, színészek és rendezők is egyben, és ahhoz a fiatal orosz drámaíró nemzedékhez tartoznak, akik az utóbbi pár évben Nyugat-Európában is hírnevet szereztek maguknak. A Presznyakov-testvérek darabja látlelet, szocreál-szatíra egy fiatal, harmincas generációról, akik a rendszerváltás utáni káoszban nőttek fel.

„Most tényleg: panaszkodik mindenki, hogy milyen értelmetlen, kilátástalan és élhetetlen ez a világ. Milyen retardált, abszurd, közönyös és önző, kiszámíthatatlan, parttalan és kusza, maga a nagybetűs káosz. Mi pedig fogjuk magunkat, és se szó, se beszéd, bedobjuk csemetéinket térkép és iránytű nélkül ebbe az útvesztőbe, hátha nekik sikerül. Aztán pedig csodálkozunk, hogy valami nem stimmel a gyerekkel, mikor felnő. Nehéz téma, ritka téma, könnyed, sodró, vicces és kompakt előadásban.”
(Zsedényi Balázs: Végtelen kalinka, 7ora7.hu)
További írások az előadásról:
Markó Róbert: Ők, ti, mi
Tarján Tamás: Vodkalinka
M.G.P.: Черенадраг = Cserenadrág
Varga Etelka: Hamlet, az áldozatkaszkadőr


www.tapszinhaz.hu * www.katonajozsefszinhaz.hu

Támogatók: Gerlóczy Cafe & Restaurant, port.hu, szinhaz.hu, Fidelio, Master Card

Az előadás a fesztivál szemleprogramjának része.

Az előadást támogatta:

Gerlóczy Cafe & Restaurant

Port.hu

szinhaz.hu

MasterCard

Fidelio

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció