Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 23, Hétfő

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Titkos Társulat (Budapest): Kárpáti Péter: A Pitbull cselekedetei

23. Hétfő 22:00     Rongy Kocsma

115'

szereplők: Nagy Zsolt, Stefanovics Angéla, Szabó Zola, Stork Natasa, Lőrincz Zsuzsa, Boross Martin
író: Kárpáti Péter
dramaturg: Sebők Bori
látvány: Sebő Rózsa
tánc: Vadas Zsófia Tamara
produkciós vezető: Kulcsár Viktória
munkatárs: Boross Martin
rendezte a szerző és a társulat

„Elmondok egy történetet...
Mózes így szólt a névtelen prófétához: - Követhetlek-e, hogy láthassam cselekedeteidet, és taníts engem az igaz útra?
Mózes, Mózes – mondta a próféta -, nem fogsz türelemmel kitartani mellettem. Hogyan is tarthatnál ki olyasmiben, amit értelmeddel nem fogsz át? Megrémülsz majd, és felháborodsz cselekedeteim láttán, végül meggyűlölsz.
Erre Mózes így szólt: - Ha Allah is úgy akarja, állhatatosnak fogsz találni, de kérlek, értsd meg, hogy égek a kíváncsiságtól!
- Nos, ha követsz – mondta al-Hadir, a névtelen próféta -, ha követni akarsz engem, nem szabad kérdezned soha semmiről.
- Oké – mondta Mózes, és útnak eredtek...
Kedves Nézők! Most ti lesztek Mózes. Ha követni akartok engem, nem szabad kérdeznetek soha semmiről, főleg nem hülyeséget, világos? Na. Akkor most bemegyünk ebbe a házba, becsöngetünk az első lakásba, és szállást kérünk éjszakára, jó?”
Az ősi legendák dühös prófétája, sok ezer éves kóborlás után, ma reggel Budapestre érkezett. Leszállt a nemzetközi vonatról, kijött a Keletiből, bevetette magát a városba, ahogy pitbull a játszótérre - és ma este találkozik velünk...

„A saját civil személynevükön fungáló színészek pompás és hiteles alakokat teremtenek, olyan színházi közegben és közelítésmódon, amely még mindig nagyon hiányzik a leképezés-elvű, az ún. valóságot legtöbbször egy az egyben tapasztalati forrásul és technikai kiindulásul alkalmazó hazai színjátszásból.”
(Tarján Tamás: Bolyongó, revizoronline.hu)

„Nagy Zsolt lehengerlő vitalitású játékmesterként virtuózan váltogatja a reflektálatlan „civilséget" és a nézőket (meg)vezető reflexiót.”
(Urbán Balázs: Közöttük, közöttünk, szinhaz.net)
További írások, interjúk:
Nyulassy Attila: Nincs kérdés, avagy az esszenciális káosz.
Gonda Ferenc: Az igazi pitbull igaz cselekedetei. Interjú Nagy Zsolttal
Gonda Ferenc: Ha a pitbull megérkezik. Interjú Kárpáti Péterrel
Mester Zoltán: Egy "próféta" Pécsett avagy A Pitbull cselekedetei. Interjú Kárpári Péterrel


Korlátozott nézőszám, jegyelőjegyzés ajánlott!
16 éven felülieknek!


www.fugeprodukcio.hu

Az előadás támogatói: Trafó KMH, FÜGE, EJI, NKA, Fidelio, szinhaz.hu, Port.hu, 7óra7, Budapest TerminálAz előadás a fesztivál szemleprogramjának része.

Az előadást támogatta:

Nemzeti Kulturális Alap

FÜGE

EJI - Előadóművészi Jogvédő Iroda

7ora7.hu

Trafó

szinhaz.hu

Port.hu

Budapest Terminál

Fidelio

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció