Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2012-1 / Július 28, Szombat

 

Előadás

Webnapló
blogbezár, vége, vége van nem történhet semmi rossz másnap - önkéntesbúcsú cipoek a thealter kedvenc tere, a régi zsina a blogger legjei mégnincsvége egészen bitef és grad - eltáncolni mindent egyre megy fesztzár kenyérrel a zsebben - égi áldás sanyibá, a beksztédzs vmg jövőképtelen - hazudjak? révész robinak szabadságra fel! - úszóház módra no merci szong a vojőr mesterlövész fontos tudni, hogy mi mennyi a ház szelleme- az én történetem a ház szelleme - utcaszínház alkotóközösség tanya k. és yael k. - neked melyik a kedvenc főbűnöd? andaxínház - nekem már könnyű a szívem besse danse - megkomponált kiszámíthatatlanság ronald mcdonald, a gyilkos bohóc tükrön túl szong TÁP Színház - Черенадраг andaxínház - a szembenézetés színháza útlevél, fogkefe - határvadász drámaisok helyreigazítás szégyen szlovén exportra réti anna: vis-a-vis csillag börtön: székelylend a méltatlankodó sisak lia szerint a kispál meg a kiscsillag idei önkéntes szong kritikus szekció - pintér bélával csáki judit beszélgetett andaxínház - csütörtök k2 azt a csöndet -a bátrak színháza siker és örök élet garantált lárpúr lába ivo dimcsev i*on nemdakota közmondás kaisers tv, ungarn - pintér béláéktól parastúdió/nemezis andaxínház: beavatkozások - törékeny az élet nagy kérdése hmg határvadász képekben keresztelő passport1 - újabb balta a fejbe pincér géza és a tündöklő középszer újrahsznosítás, brénsztorming recycled by gera judit dudaéva: stopango thealterbaráth szakmai beszélgetés: ágens, pitbull a pitbull cselekedetei a fesztiválfüzetek természetrajza ágens: inTime betűfiúcska passport2 - már megint balta a fejbe az égbolt zár, a kiállítás megnyit hétfői jegyes song a fesztiválblogger kéretlen monológja Már csak hármat alszunk

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Utcaszínházi Alkotóközösség (Budapest): Szellemjárás - avagy „Kihaltak-beköltöződtek”

28. Szombat 19:30     101 éves ház (Petőfi sgt.)

60'

szereplők: Csúz Lívia, Lipka Péter, Simon Balázs, Simó Krisztián
zenei munkatárs: Barna Gábor Botond

Kik mentek el, kik laktak itt, kik távoztak nyomtalanul vagy ismeretes helyre, messze, a halálba vagy külföldre? Mire emlékeznek a távozásból az otthon maradottak? Mire emlékezhetnek a távozók?
A júliusi öt nap alatt improvizációkat alkotunk a ház történetei nyomán. Az előadás központi mozzanata az empátia. Mi teszi lehetővé az empátiát? Mi szabályozza a közösségiesség gyakorlását erőteljesen akadályozó szélsőségesen szubjektív látásmódot?

Ez a commedia dell’ arte koncepciója is, amikor a szerelmesek törékeny világát a maszkok érzéketlen, durva, kapzsi világával övezi. Tervezett előadásunkban felhasználjuk ezt a tradíciót. A középponti figura mindig maszk nélkül játszik, ekkor az ő nézőpontjából látjuk az eseményeket. A commedia szabályai szerint a szereplők folyamatos és közvetlen kapcsolatban állnak a közönséggel, a maszk nélküli szereplő kapcsolata mégis sokkal személyesebb. A célunk most azonban nem a szubjektivitás iránti együttérzés felébresztése, talán pont ellenkezőleg: arra szeretnénk rávilágítani, hogy az önmagunk iránti érzékenység gyakorta válik sértett, panaszos állapottá, amely vakká tesz mindenre és mindenkire, például egy közösség valós szükségletére.

Az Utcaszínházi Alkotóközösség színházi, táncos és cirkuszi alkotók összefogása, annak keressük régi és új módjait, miként lehet megszólítani azokat, akik gazdasági, szociális vagy földrajzi okok miatt nem részesülhetnek az élő előadóművészetek elevenítő hatásából. Az elmúlt három évben kidolgoztuk közvetlen és fizikai commedia dell’ arténkat: a ma emberének meséljük a ma történeteit.

www.specstreet.wordpress.com

Támogatók: FESZ, MASZK Egyesület - THEALTER Fesztivál, a 101 éves ház lakóközössége

Az előadás a fesztivál helyspecifikus előadó-művészeti pályázatának egyik nyertese.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre
 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció