Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Videók

 

 

őrület, loopolva

2016.07.23.

09:13

21:00-22:45 Régi Zsinagóga:
Katona József Színház-Füge- Orlai Produkció-MASZK Egyesület:
Egy őrült naplója

 
révész róbert fotóicsaltunk. a thealteren az egy orült naplóját már csütörtök este megnézhettük.
de ezt titok.

a főpróba véresen komoly játék. ha minden jól megy, felér bármelyik késobbi előadással. és itt minden jól ment.

a thealter elmúlt tíz évében, amióta blogot írok, voltak nagyon jelentos és meghatározó monodrámák. pogány judit eloadása a csillag börtönben, a Pedig én jó anya voltam. vagy melkvi bea darabja. vagy harsányi attiláé, a rudolf hess tízparancsolata. ebbe a sorba nálam igen csak nehéz beállni.

a monodrámákkal fura a viszonoym, egyrészt mérhetetlen tiszteletet érzek azok iránt, akik meg tudnak tanulni másfél órányi szöveget - és nem felejtik el. másrészt a monodráma nagyon nehéz mufaj, és nem tudni, kinek jobban: a színésznek vagy a nézonek. másfél óráig egyedül fenn tartani a figyelmet a színpadon - nagyon nehéz. másfél óráig rendületlenül az eloadásba bevonva lenni, hogy egy szót sem mulasszunk el - fárasztó. ha a darab jó, erofeszítés nélkül megy, ha kevéssé, akkor nagy koncentrációt igényel a nézotol is.

az egy őrült naplójában zseniális megoldás ez a loopolos cucc. megtöbbszörözi a személyiséget, és visszeveri a fejben az őrületet. crazy echo.
szomorú látni, ahogy a szemünk elott esik szét valakinek a személyisége. kishivatalnokból spanyol király - nagy karrier, jah, valahogy az eloadás után mégsem vágynánk hasonlóra. szánalom, együttérzés - ezek az érzések kavarognak bennem, és a félelem, hogy ez bármelyikünkkel megtörténhet. akár velem is.

nem akarom, hogy a kis ördög beszéljen belolem, de valahogy teljességgel bizonyosan tudom a választ arra a kérdésre, hogy mi vagyunk orültek, vagy a világ orült meg körülöttünk.
ritka jó eloadás, a díszlettel, a helyben írt zenével együtt.
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció