Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Videók

 

 

kecskehorror

2016.07.31.

18:13


révész róbert fotói11:00-11:50 Kövér Béla Bábszínház:
Manna Produkció-Színház- és Filmmuvészeti Egyetem (Budapest):
Gimesi Dóra: Szemenszedett mese

á, tévedés, hogy a mese csak gyerekeknek való, és hogy a mese szép. ha akarom, a szemenszedett mese igazi horror, igazi felnott történet, van benne kirekesztés, elveszejtés, gyilkosságra való felbujtás, gyilkosság (még ha kecske is), elore megfontolt szándék, irigység - kit érdekel, hogy a sokszemuek országában kétszemusége miatt szenvedo lány a végén elnyeri jutalmát egy messzirol érkezet, szintén kétszemu királyfi személyében?

elotte azért meg kell szenvednie a jóért, egyrészt anyjuk halála után két sokszemu novére vegzálását kel elturnie - miközben leygen jó fej és fozzön rájuk -, aztán halálra akarják éheztetni, aztán megölik a kecskéjét, szóval elég furfangos és hosszadalmas úton ér ide a happy end. tanulsága az is történetnek, hogy a legkisebb lány szociálisan érzékeny, ingyenkonyhát nyit, a másik ketto meg nem, irigyek, ahelyett, hogy saját magukkal törodnének, mindig ármáynkodnak.
persze a végén jól megkapják, mert bukják a királyfit, de azért kapnak még a kis húguktól egy sanszot, hogy ne égjenek örökké a pokol tüzén: ha akarják, vihetik tovább az ételosztást a szegényeknek.

a szereplok szerepét tárgyak veszik át, a lányokat bögrék, a királyfit egy alátét (pont passzol persze a legkisebb bögréje alá) jeleníti me,g a kecskét pedig eg y zacskós tej (tehéntej sajnos, ezen a darab felééig kb. nem tudok napirendre térni), szóval a zacskós tej okán a kecske lemészárlásakor sm a megszokott ketchup ömlik végig az asztalon és a padlón, hanem fehér tej.

és ez már megint úgy van, hogy amikor a thealter programjában meglátom, hogy ma is van bábeloadást a KBB-ben, belso istennom tiltakozik, hogy de hát én ki nem állhatom a bábos elooadásokat, de aztán rá kell jönnöm, hogy mégis, mert kiss ágié is az volt, és nagoyn jó volt, és ez is tetszett.

még önmagamat is meg tudom lepni.
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció