Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Videók

 

 

rosalie

2016.07.29.

18:04

 
révész róbert fotói


20:30-21:20 Kövér Béla Bábszínház:
Manna Produkció-Stúdió K Színház (Budapest):
Rosalie elmegy meghalni
 
minden figurám között o a legokosabb - kezdi a történetét a mesélo rosalie-ról, aki tanárno, van három lánya, mind felnott, és most hasnyálmirigy rákos. mivel meg van már 70, nem ment keresztül a híres hét stáción, a hitetlenség után a szomorúság következett, majd pedig a svájci eutanázia egyesület után kutatás a neten.
kapcsolatfelvétel, tagdíj, leletek, orvosi szakvélemény, pszichológusi szakvélemény, csekk, ha semmi remény,akkor idopont, egy hallállakás címe, ott pedig az asztalon egy pohár, benne nátriuum pentoizé. meginni szabad akaratból lehet, és vége.

van, hogy a rettegés már nem szúr, hanem egyenletes,  folyamatos nyomás lesz belole. ahogy rosalie-nál is. így kapja freitag úr telefonját, hogy minden rendben, mehet. megveszi a repülojegyet, és rosalie rájön: semmi gondja többé. a csöpögo csaphoz sem kel lmár szerelot hívni.

beszél még az unokahúgával, larával, de aztán rájön, hogy hiba volt elmondani, nem szabad ekkora terhet másra rárakni.

hétfon becsomagol - furcsa lenne, ha csomag nélkül utazna.

de rosalie olykor kiesik a szerepbol. kilép a történetbol, és kérleli a bábkészítot, hogy írja át a történetet. nem akar meghalni.

de nem lehet.a történet megy tovább, idonként belekapcsolódik egy másik szereplo: mondjuk a heyi muvelodési ház vezetoje, aki szervezte ezt az eloadást.

rosalie repüloje zürich helyett egy másik városban száll le, ahol vonattal megy tovább, de a vonat sem ér zürichbe, mert az egyik állomáson baleset történik.

ez a vontatottség felébreszti bennem a reményt, hogy mégis van kegyelem, és rosalie története másfelé fordul.

jön még egy fuvaros, aki lop egy kocsit, hogy el tudja vinni rosalie-t zürichbe, és arra a kérdésre, hogy ki vagy te, annyit válaszol: egy utazó, egy segíto, egy testvér. vagy maga a halál is lehetne, aki felméri legközelebbi vendégét, akit magával visz.
rosalie végül megérkezik a halállakáshoz, bebocsáttatást nyer. elotörnek az emlékei, lineárisan egészen a gyermekkorától - így búcsúzik az élettol. alírája a papírt.

de mielőtt kiinná a poharat, a bábos szíve megesik rajta:

o itta meg a végén a poharat, a bábkészíto szíve megesik rajta. azt mondja: az irgalom volt a megfelelo döntés. és reméli, hogy egyszer valaki vele is ezt fogja tenni.

rosalie újra fiatal tehát és szalad az utcán.

a bábkészíto ott marad.

aztán elveszi az asztalról a poharat, és kiissza az egészet, ami benne van.de igazából nemcsak a történetet akartam elmesélni.

de a másik történet már egy másik poszt.

van egy olyan mondat, hogy rosalie eddig ég sosem félt, de most kové dermed a félelemtol. csodálom. csodálom, hogy 70 év alatt egyszer sem félt. talán azért sikerült neki, mert nem esendo, hanem cssak egy báb, és a készítoje ezzel a tulajdonsággal soha nem ruházta fel.
ami ott volt az asztalon. folyama

a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció