Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Videók

 

 

jézus elvitelre

2016.07.25.

10:31

Bitef Színház (Szerbia):

Az Antikrisztus rövid története

révész róvbert fotói
az antikrisztusról vannak elképzeléseink, de mivel még senki nem találkozott vele, nem tudhatjuk, hogy helyesek-e.

urbán andrás öt megszállt angyala a színpadon. ha nem tudnánk,a kkor is tudnánk, hogy urbán-rendezés, nem pedig a rosemary gyermekét nézzük.

"a szívből, belülről jönnek a gonosz gondolatok"

úgy bizony. a gonoszság - nevezzük akár antikrisztusnak -, a gyűlölködés mindannyiunkban bennünk él.ebben a darabban egészen másképpen látjuk a vallást, mint ahogyan eddig gondolkodtunk róla. az ateistákat már az kiüti, hogy "úgy szerette isten a világot, hogy egyszülött fiát adta" - sokunknak más elképzelése van a szülői szeretetről, anélkül, hogy bárkit, aki vallásos, megbántanék. a szülői szeretet szerintem az, amikor valaki önmagát áldozza fel a gyermekéért, és nem a gyermekét valaki/valami másért, de nyilván ez a blog nem a helye annak, hogy ebbe belemenjünk.

az istenhívők és ateisták közötti vitának mégis ez az egyik kiinduló pontja, és a darabban nagyon jól az arcunkba vágják azt, amit az ateisték az isteni szeretet kapcsán felvetnek:

"milyen a természete az úgynevezett isteni szeretetnek?

az abszolut úr abszolut szolgákat akar"

ha valaki AK47-est ad öt nő kezébe, maszkot húz a fejükre, és terepszínű katonai nadrágba öltözteti őket a történelem bármely pillanatában, akkor bízhat benne, hogy mindig lesz ok párhuzamra, legyen az bármelyik század bármelyik időszaka. most azon morfondírozok, hogy volt-e az emberiség történetének olyan pillanata, amikor valahol nem dúlt háború, a válasz nagy valószínűséggel nem - viszály mindig is volt, csak az eszközök változtak.

azért nem szabad boldogan hátradőlni, a keresztények sem jobbak, hiába hiszik azt magukról: a keresztes háború pontosan olyan, mint a mostani, allah nevében meghirdetett hódítás és térnyerés, a keresztes háborúk  (1095-1291) idején csak az askaloni csatában 200 000 hitetlent mészároltak le “Jézus Krisztus urunk nevében”; és Akkon elestégi (1291) 20 millió halottról számoltak be a korabeli keresztény krónikák - csak a Szentföldön és az Arab/Török térségben.

ezek után érdemes átgondolni, hogy ki is vagy mi is az az antikrisztus. aki egyébként úgy szól az öt színész szájából, hogy "nem azért jöttem, hogy békét hozzaka  földre, hanem hogy háborút".

és csak hoyg citáljak még: "és ki apját, anyját, fiát, lányát nálam jobban szereti, nem méltó hozzám"

ez az öt nő úgy ahogy van, egyszerűen lesöpör mindenkit a hagjával, az énekével, a jelenlétével.

és pontosan tudjuk, és bele is borzongunk, hogy az antikrisztus eljövetelekor apa fordul majd fiú ellen, fiú fordul majd apa ellen, és egyedül lesz mindenki, egyedül.

akkor majd "vért a lélekkel"
utóirat:  az antikrisztus a wikipédia szerint: "Antikrisztus az, aki a Jelenések könyve szerint az utolsó időkben a Sátán küldötteként egy rövid időszakra a Krisztus helyébe áll, azaz Krisztus helyére tolakszik, önmagát Istenként állítja be. Ő a nagy „hitető”, a „hazugság atyja”, mindenkivel elhiteti majd, hogy ő hozza el a békét a Földre, holott valójában ő fogja a legnagyobb káoszt és pusztulást szítani az „elragadtatás” után. Nevezik még a törvénytelenség emberének is, aki azt várja, hogy őt imádják Isten helyett. Krisztus második eljövetele előtt fog megjelenni. Egyes nézetek szerint ez a tanítás az iráni vallás közvetítésével került be a keresztény hitvilágba. Antikrisztus az is, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus, azaz a Messiás."

utóirat 2: nem szoktam előadások szövegkönyveire ácsingózni, de ezt most nagyon szeretném.
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció