Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Videók

 

 

nemszép napok

2016.07.26.

13:35

18:30-20:00 Régi Zsinagóga:
Manna Produkció-Bethlen Téri Színház:
Peter Handke: Az aranjuezi szép napok

révész róbert fotói


ketten a kertben.
van egy kert.
van egy szép, a hosszúnál is hosszabb asztal.
van egy férfi és van egy  nő.
egy nyári nap.

csak egy szabály van.  "nincs akció." csak beszélgetnek.

mennyire másképp jár a női és férfi agy.

a nő saját szexualitásának történetéről beszél.

a férfi meg tökökről, illatos gyümölcsökről, méhekről. de mindezt olyan részletességgel, ahogy csak férfiak tudni beleszeretni valamibe és rajongani valamiért. ahogy csak férfiak tudnak láttatni.

a férfi rendben van, a nő nincs.

még jó, hogy az elején megállapodtak. mert a nő olyan részletességgel mesél el mindent, hogy az egy kezdődő kapcsolatot öt perc, egy már tartót kettő perc alatt tönkre tenne.

van egy érdekes része a szövegnek: bosszúból lefeküdni valakivel. de kin akarunk ilyenkor bosszút állni? a darabban szereplő nő szerint nem kin, hanem min. egy világrend ellen. az együttlét ez ellen a világrend ellen való, ezt ünneplik az együttlétel. "diadalt arattunk az összes létezés-akadály felett".

hahaha.

"ellentörténelmi nagy nap, a test ünnepe"

csak az a baj, hogy amiket anő mond, mind hazugság. hogy soha nem voltmég szerelmes. persze. eza nő összetört, meggyötört, csalódott, aki bármit megadna azért, ha valaki megsimogatná a z arcát vagy a haját. még akkor is, ha az a férfi csak színleli a szerelmet.
a vele szemben ülő férfi hol bekapcsolódik, hogy elkalandozik. jönnek gyermekkori emlékek, helikopter, aztán egyszer cask belekérdez. egy megelégedett férfit látunk, aki pontosan tudja a helyét, tudja magáról, hogy ki ő és mit akar.

a nőt nem.
 "hol van a szerelem
hol van a másik
mikor talál meg
egyedülmaradásra vaygok kárhoztatva"
és tényleg. így igaz.

mert végül is, ahogy vártam, a nő végül felkínálja magát a férfinak. aki pedig feláll az asztal végéről és elmegy.

a  nő megszegte a megállapodást - haragudni nem lehet rá, csak inább szánakozni. hogy ennyire hiányzik neki a gyengédség és a szerelem. hogy jöhet a bármiáron, bárkivel, csak legyen.

amikor leoltják a fényeket, nem marad más, csak a visszautsítottság szégyenteljes érzete és a szívbe markoló fájdalmas magány.
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció