Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Videók

 

 

4. emelet 14

2016.07.29.

07:33


révész róbert fotói

18:00-18:50 Kisszínház:
Grotesque Gymnastics:
IV. em. 14.

a negyedik emeleten lenni akrobatikus mutatvány. és nem azért, mert alattunk a szédíto mélység, szédíto magasság (ugye, van, aki emlékszik?), hanem azért, mert négy embernek egy helyen élni, létezni, otthon lenni, a súrlódásmentes együttlét peremén egyensúlyozni nehéz.

igazából mi is a bajunk az otthon levéssel? egyrészt nyilván az, hogy valós életünk nagy részét a cibertérben töltjük, ahol nem kell beszélgetni, nem kell használni a hangunkat, nem kell artikulálni, nem kell valakihez hozzáérni, nem súrolja másnak a könyöke a könyökünket, nem lökdösodik senki, nem kell szavakat formálni a gondolatokból, nem kell szemkontaktust termteni. az írott és képi világban élünk leginkább.

ahol nincsenek illatok.
ahol vannak helyette félreértheto mondatok, hangsúly nélküli szavak, szintén félreértelmezhetok.

négyen egy lakásban. a negyedik emeleten. a tizennégyben.

az egyik nő kényszeres, az egyik férfi lusta. a másik nő fura, a másik férfi a munkából jön haza. ő nem fura.

meg kell harcolni a területekért, amelyek egyébként igény és napszak szeirnt cserélődnek.
meg kell harcolni az intimitásért, a nem-unalomért és magáért az unalomért is.
négyen osztozkodnak x négyzetméteren.
tágítanák a teret, felfelé és oldalra, de ez nem mindig elég, mert ha valaki magányra vágyik, de mindig belebotlik valkaibe, az frusztráló.

mi hogyna tudunk otthon lenni?
a házimunka mellett csinálunk bármit is együtt? ja, persze, tévézünk. bepakoljuk a mosogatógépet. összekucorodunk beszélgetni a kanapén. kinyitunk egy sört/bort/pálinkát. verjük az asszonyt. végigverjük a gyerekeket. ordítunk a gyerekekkel. ordítunk a férjünkkel. teregetünk. alszunk. fürdünk. eszünk. használjuk a mosdót.de az otthon nem errol szól.

az otthon nem egy tér, ahol az egymásnak kisorsolt rokonok (magyarul a család) esetleg jobb vagy rossazbb sorsra érdemes lakótársak összeverődnek. ennél sokkal több, valami más. és az előadásban hajszálon múlott, hogy nem találták meg.

külön köszönet mózes zoltánnak a kiváló zenéért.
a lap tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció