Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER 2016-1 / Július 29, Péntek

 

Előadás

Webnapló
a kisszínházban a félhomályban sóvirágok zene szombatra van még thealter bezár othello gyásztánc - a legjobb testodüsszeia pl szerint zene p kecskehorror zene csütörtökre soós attila workshopja egy jr. bloggertől szociopoly tea for two zene szerdára lelketlen szong zene keddre. zajgyűjtő és fényvadász szegedi montázs centrum orlando helyett inkbb róka fohász bundáskenyérért paralel - jogodban áll szeretni végre gyerek rosalie agyadra ment szong mennyé a böribe 4. emelet 14 paralel-1 zsótér macskája polaroid nemkabát song reggel taps akár akárki a te országod zene hétfőre ha öreg leszek nemszép napok lugosi legjobb helló undead dilemma zene vasárnapra ha tetszik, ha nem urbán helyreigazítás etikett zene péntekre és szombatra urbán2 üzenet julia jakubowskának bot-rá-nyos depresszióra a fűzfa jó holland nyelvlecke - loop jézus elvitelre megnyit nemár őrület, loopolva a szegény kis blogger panaszai az! 10 kezdődik

Részletes információ

Oldal nyomtatása

Manna Produkció-Színház- és Filmművészeti Egyetem (Budapest): Gyásztánc - A szörnyeteg királykisasszony című népmese alapján

29. Péntek 20:00     Kövér Béla Bábszínház

40'

játsszák: Nagy Petra e.h., Feczesin Kristóf, Sáfár-Kovács Zsolt, Geresdi Zsófi, Herman Flóra e.h., Hojsza Henrietta e.h., Fodor Fanni e.h., Szepes Anna e.h., Török Tímea e.h., Vadász Krisztina e.h., Barna Lilla e.h.
dramaturg: Gábor Sára e.h.
tervező: Geresdi Zsófia
koreográfia: Hegymegi Máté
zene: Tarr Bernadett
író-rendező: Lázár Helga e.h.

Adott egy király és adott a lánya, Hilda. Az apa mindent megtesz azért, hogy a lánya a lehető legszigorúbb és legjobb nevelést kapja, Hilda az apja akaratának mindenben aláveti magát, de ahogy cseperedik, annál terhesebbé válik számára az apa diktatórikus rendszere. Amikor Hilda felnőtt, férjhez akarják adni, de Hilda elmenekül az esküvőjéről, bezárkózik a templomba, és amikor utána küldi az apa a vőlegényét, Hilda szörnyeteggé változik és széttépi őt.
Az eset után Hilda nem jön ki, a templomban él tovább, szörnyeteg képében. Az apa természetesen minden erejét latba veti, hogy kigyógyítsa lányát a bajából, de gyógyítási próbálkozásai (ördögűzőt, pszichiátert küld be hozzá, stb.) mind sikertelenül járnak, mivel mindenkit széttép a lány, aki meg akarja őt gyógyítani. Egy idő után már senki nem akar a király segítségére lenni, de végül jön egy fiú a szomszéd országból, akinek sikerül orvosolnia a baját.


Fotó: Gyenese Péter

„A Gyásztánc nihilmese. A mindenkori tizennyolc-huszonpárévesek dilemmája: kapunyitási pánik, későkamaszkori megőrülés… Felnő az ember egy rendszerben, aminek a saját biztonsága és komfortérzete érdekében igyekszik megfelelni. Motivált és eltökélt, szépen cizellált jövőképpel, mindent megtanul, versenyekre megy, minden lécet megugrik, aztán az egyik előtt egyszerre csak megtorpan. És nem történt semmi, tényleg semmi különös – csak éppen a felismerés, hogy ezután már minden így lesz: újabb lécek, újabb kihívások és beteljesítendő elvárások… De minek. Akkor már inkább a nihil. Éljen az entrópia. Fuckthesystem.”
Mondj egy embert, aki nem vedlett át szörnyeteggé! - Interjú Lázár Helgával, szinhaz.hu

www.mannaprodukcio.hu
www.szfe.hu


Ugródeszka sorozat

Korlátozott nézőszám!


 
Az oldal tetejére
 

2024 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció