Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

megnyitó

2015.07.19.

11:28
hát megelőztek.
én is összeszedtem, hogy mi volt 25 éve, csak nem akartam a megnyitó előtt lelőni a poént. solymos lászló alpolgármester is utána nézett: 25 éve alakult meg az aerobik szövetség, azóta van szegeden, a szikin kamionos találkozó. abban az évben vonult ki az utolsó szovjet katona magyarországról

a google szerint az is történt 91-ben, hogy "Nászutra mentünk a férjemmel a papája vadi új dáciájával,ami már a határon problémázott" (remélem, odaértek és jó volt), és abban az évben rabolták el farkas helgát is. nem mellesleg megalakult az ántsz.

egyetlen emlékem van arról a thealterről, ami még szabad színházak nemzetközi találkozója néven futott.

a széchenyi téren sátrak, bennük önkéntesek, szar idő, asszem eső, és az érzés, hogy itt valami nagyon izgalmas történik.

a 25. megnyitóján nemcsak az alpolgármester beszélt, hanem az alapítók: balog józsef, martinkovics katalin, fábián zsolt.

nyilván egy bloggeranyát vagy anyabloggert az anya-gyerek vonal fogj ameg a legjobban: kavics arra emlékezett, amikor várandósan játszott a thealteren - aztán arra, amikor jóval több mint egy évtized múlva a gyerekét nézte a színpadon. ilyen az, amikor végül minden összeér.

a thealter azóta is a szabad színházak nemzetközi társulatainak munkáiból merít. és klassz, hogy színház meg nemzetközi, de a legnagyobb hangsúly a szabadságon van. ugyan úgy, mint 1991-ben vagy a rákövetkező években.  

a wikipédia szerint  "A szabadság a kívánt tett megvalósításának lehetősége. Filozófiailag a determinizmus ellentéte. A politikában a szabadságjogok a biztosítékok a kormány kényszerítő intézkedéseivel szemben, az alkotmányos demokrácia, a jogállam egyik alapja, a vallások közül a hinduizmus is hangsúlyozza a döntés, a tett szabadságát, legfőképpen pedig Jézus - vagyis a Szabadító - szavait olvashatjuk Lukács evangéliumában az elnyomás és a bűn alóli felszabadításról és a szeretet kifejezésének szabadságáról bármely napon. A kultúrában a szabadság a kulturális örökség folytonos megújítása által történő szabad önkifejezés igényét jelenti, az őskortól a napjainkban lezajló szabad kulturális forradalomig folyamatosan jelen van."ehhez nyilván mindenkinek lenne még hozzátenni valója. főleg mostanság, amikor a szabadságot próbakerítésekkel próbálják kordában tartani.

asszem, kurva szánalmas, hogy 25 év alatt sikerült visszajutni a startmezőre.

a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció