Keresés
 
  A program | A fesztiválról | Archívum | Sajtószoba | Linkek  
 

THEALTER / Webnapló

 

Webnapló

További bejegyzések:

officially closed nagyon fontos textúrák beszt of thealter 2015 - nemhivatalos díjak tojáshéjak hivatalos fesztiváldíjak apátlanok bakk(2)fitty besztof idén dekameron, királyság! lábjegyzet királydrámákhoz révész robi fotói olivetti 82 dekameron I. az is lehet, hogy hazudok escurial - ki a bolond, ki a király? a fizikai színház kialakulásáról számmisztikai beavatkozás andaxínház módra escurial szövegkönyv így szerettek - anitiger szerint szeretszeengem? k2 maszk egyesület thealter kohlhaas számok bűvkörében - 1862 az elefánt nem a szobába volt fejhenger bárki bármikor tolhatja az élet meg remény nevű cuccot bűn és bűnhődés archív 2008 - pedig én jó anya voltam (csillag börtön) legyen-e idén üres blogposzt? archív - holland cunami 2008 -L szabadság és lehetőség - hmg hallgassatok hiányzik az artus archív 2007 - ladányi andrea társulata tökéletes történet messécske párhuzamok ha kihalnak a méhek nagyszínpad II. urbánék nagyszínpad I. vaj ön mi? menni vagy... falrarajz tánccal és határfeszegetéssel urbánék, respect II. urbánék bánkbánja az enyém is elveszett piros napszemüveg - szógálati II. bankban archív - pintér béla anyám orra 2006 fesztiválfüzetet akarok most lola blau blogger bio bolondok hajója köszönöm szemző üzenete a császárnak a császár üzenete 3 kévánság ilyen országban élünk - kultúrbrigád archív -via negativa 2012 nagyon fontos dolgok a via negatíva szerint a bizalom dúúdúúdúú megnyitó blog is back de, de tudok miért nem tudok

Videók

 

 

menni vagy...

2015.07.22.

15:47

21:00-22:00 Mars tér:
offline:ontheater (Budapest):
Menni vagy maradni

akrobatikus utcaszínház látványelemekkel, tomboló közönséggel és nagyon jó zenékkel. a zenekar egy dacia tetején ülve látszik, nem hiányzik az amerikai filmekből úgyan úgy, mint az üvegtigrisből ismert lakókocsi, meg egy travert - nem is utcaszínház ez, hanem utcacirkusz.


a menni vagy maradni különösen olyan aktuális abban a városban, amelynek a friss diplomásai közül az elmúlt években rengetegen mentek ki londonba vagy máshová dolgozni - velük együtt hiányoznak innen bőven a negyvenesek és ötvenesek közül itt. abban a városban, amelybe minden nap menekültek százai érkeznek és ahonnan menekültek százai utaznak tovább. abban a városban, ahol a beköltözőket a szögedi hagyomány csak gyüttmöntnek hívja - bármiféle lenézés vagy idegengyűlölet nélkül.


mindannyian imserünk olyanokat, akik elmentek, sőt, magunk is megéljük, hogy a családi asztalnál nem kell minden terítéket kirakni, hogy kiürült körülöttünk a tér, mert a barátaink egyik évről a másikra elköltöztek egy másik országba a jobb élet vagy a banki kölcsön visszafizetésének esélye érdekében. kanada, ausztrália, anglia, írország, spanyolország, hollandia, ausztria - hogy csak a saját veszteségeimet soroljam, hogy csak a saját barátaimat soroljam. de akkr még nem soroltam a lányom általános és középiskolai osztálytársait, a szomszédom gyerekeit, a barátaim testvéreit, volt kollégáimat.
tulajdonképpen ha a matematika vizén evezünk, akkor nagyjából félmillió bevándorlónak jutna magyarországon hely, mert kb. ennyien mentek ki, bár hivatalos statisztika ugyebár nincs, de önmagában a felvetés is felesleges, mert ők nem bevándorlók, hanem migránsok, és tökre nem akarnak magyarországon maradni, ők itt csak átutazók, mint udvaros dorottya a legjobb nagylemezén.
szörnyű idők azok, amikor egy generáció vándorol el, és apunak meg anyunak csak skypeon levezényelt szülinapozás jut, a torta ott vagy itt, nahát, ugye ezt is meg kell oldani, szörnyűek azok az idők, amikor a barátok skypeon söröznek, te kanadában, én szegeden, na koccintsunk, hogy koccintsunk már, hülye képernyő, mindjárt kilöttyen.
ma este 9kor a mars téren még megnézheti őket az, aki hezitál, hogy menjen vagy maradjon.
a lap tetejére
 

2023 THEALTER

Impresszum    Oldaltérkép    Adatvédelmi elveink   Bejelentkezés   Regisztráció